Jakby co, żeby dać znać, zdecydowałem się zrezygnować z CC i kupić Rav4. Aktualny czas oczekiwania na Rav4 to październik/listopad 2023, produkcja sierpień.
A ja zrezygnowałem z CC i po jeździe próbnej dzisiaj zamówiłem...C-HR GR

Jako, że dla singla to na razie starczy, najwyżej po leasingu sprzedam i nie będę miał z tym problemu raczej. Muszę powiedzieć, że jest ten samochód lepiej wyciszony niż CC i nie wchodzi tak szybko na głośne obroty i plusem jest, że ma podłokietnik bliżej ręki jak w Lexusie UX 250. Materiały też mi się podobały, nie czuć tego plastiku, przynajmniej w tej wersji. Nie wiem czy to się nie zmieniło bo jak 1,5 roku temu testowałem to miałem gorsze odczucia. Multimedia z CC już.
No i odbiór koniec stycznia więc idealnie.
https://youtu.be/Co34uODH8JkSzkoda, że z CC nie wyszło bo najbardziej mi się podoba ten samochód, ale niestety nie mogłem się pogodzić z tym wykończeniem/wyciszeniem i rurą za te pieniądze. Mam nadzieję, że niedługo zrobią lifting.
A wszystkim co odebrali mam nadzieję, że będzie pięknie służył.

EDIT: Aha i testowałem jeszcze t roca 150km automat dsg i strasznie mnie rozczarował lagiem przy dodaniu gazu. W ogóle nie mogłem go wyczuć, brak reakcji na gaz tylko po jakiejś chwili skutkowała, że człowiek nie wiedział czy się uda włączyć do ruchu na a4 czy nie. A jak już ruszył to w mieście ledwo wyhamowałem przed kolejnym samochodem. Dobrze przyspiesza generalnie, ale start ma jakiś kiepski. Może to kwestia przyzwyczajenia, nie wiem. Natomiast wróciłem zadowolony do toyoty bo ta płynność mi się bardzo podoba tutaj.