No co tam kierowcy hybrydowcy, jest zima i nikt nic w tym temacie ? :D
To może ja wznowię wątek

Corolla 2020, poprzedni właściciel powiedział że wymienił akumulator na nowy, niestety na taki 44Ah. Poprzednią zimę jeszcze stał u niego, kamerki nie miał, bardzo mało jeździł, więc obstawiam że aku było wydrenowane.
Zamontowałem kamerkę 70mai A510+tylna, tryb parkingowy działa kilka, czasem 14h jak wcześniej dużo jeździłem, odcięcie ustawiłem na 12,1V, mam moduł UP04 czyli z kartą SIM.
Auto jak stoi 1-2 dni (przy ujemnych tempeaturach), to napięcie na aku spada do 11,8V, ale jeszcze uruchomi się, jak dłużej to nawet poniżej 11V i wtedy już nie uruchomi się i trzeba się wspomóc boosterem.
Pomysł powerbanka do kamerki przy trybie parkingowym jest taki se, cena około 1100zł za 7500mAh, gdzie już przy pozostałej pojemności 20-25% potrafi przestać nagrywać, dokupienie kolejnego ogniwa 6500mAh to kolejne 800zł.
Wg katalogu, do mojego autka można włożyć akumulator o pojemności 65Ah np. EXIDE, cena 346zł, więc jest to koszt akceptowalny żeby sprawdzić czy będzie lepiej.
Pytanie, czy faktycznie zyskuje te 20Ah pojemności (oczywiście mniej więcej, chodzi mi bardziej o to, czy cokolwiek zyskuje na pojemności) ?
Czy jak aku odłączę to stracę wartość TRIP A i B ? Bo może wpierw wyjąć aku i go sprawdzić na ładowarce mikroprocesorowej, co pokaże, albo jechać na tester akumulatora ?