0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
..... zainwestowałem w lepszy (i większy) AGM. Bo mało jeżdżę, auto dużo stoi ale od 2 lat nie mam problemów np. po 14 dniach na parkingu lotniskowym. Najdłużej stał 21 dni zeszłej zimy i też bez zarzutu.
Cytat: Colin w 04 Lutego 2026, 06:21:59A skoro wywołujesz, to przekaż w niedzielę przy obiedzie linka do forum niech poczytają uwagi, to może zadowolenie z ich pracy wzrośnie Nikt nie stworzył tych problemów - sami sobie zgotowali.Cytat: al9 w 29 Października 2025, 19:26:25Nie czekałem 4h - auto odebrałem nastęonego dnia, ale w tym ASO pracuje moja rodzina.O collin...przeanalizowałeś z 200 wpisów zeby to znaleźć. Szacun. Widać że dobrze trafiłem!EOT to forum jest żenujące. Spierdalam.
A skoro wywołujesz, to przekaż w niedzielę przy obiedzie linka do forum niech poczytają uwagi, to może zadowolenie z ich pracy wzrośnie Nikt nie stworzył tych problemów - sami sobie zgotowali.Cytat: al9 w 29 Października 2025, 19:26:25Nie czekałem 4h - auto odebrałem nastęonego dnia, ale w tym ASO pracuje moja rodzina.
Nie czekałem 4h - auto odebrałem nastęonego dnia, ale w tym ASO pracuje moja rodzina.
Pobór prądu spoczynkowego to absolutny priorytet jeśli chodzi o diagnostykę problemu rozładowywania akumulatora. Cała reszta to już tylko prosta konsekwencja typu wymiana padniętego aku. Ale sama diagnostyka aku nie ma żadnego sensu, skoro następny znowu padnie z powodu wadliwego DCMa albo dodatkowych alarmów i kamerek. Dziwię się, że ASO upiera się przy tym drugim, no ale to stosunkowo proste - podłącza się urządzenie i wynik jest praktycznie od razu. A sprawdzenie poboru prądu przez auto w spoczynku i ewentualne wyeliminowanie przyczyny to znacznie dłuższa i bardziej skomplikowana historia. Ja zrobiłem to sam i dopiero po sprawdzeniu, że pobór jest <40mA (z Cobrą i ukrytym lokalizatorem GPS) zainwestowałem w lepszy (i większy) AGM. Bo mało jeżdżę, auto dużo stoi ale od 2 lat nie mam problemów np. po 14 dniach na parkingu lotniskowym. Najdłużej stał 21 dni zeszłej zimy i też bez zarzutu.
Cytat: jakubsiemaszko w 03 Lutego 2026, 23:05:25hłopie, wszyscy tutaj wiedzą kim jest Colin i przecież on tego nigdzie nie kryje, że ma swój warsztat, w którym swoją drogą wolałbym osobiście robić serwisy gdyby nie gwarancja itp.Nie miej obaw ja od początku serwisuję u Colina i nie było problemu z ASO przy wymianie (jestem żywym przykładem, że to w jaki sposób Colin wykonuje przeglądy jest akceptowane przez ASO). W ramach gwarancji mi wymienili.
hłopie, wszyscy tutaj wiedzą kim jest Colin i przecież on tego nigdzie nie kryje, że ma swój warsztat, w którym swoją drogą wolałbym osobiście robić serwisy gdyby nie gwarancja itp.
Też miałem w leasingu PKO BP. Oni nic nie sprawdzają. Ważne, że płacisz raty leasingowe.
Cytat: jakubsiemaszko w 04 Lutego 2026, 10:11:55aki szajs odwalacie i jak nie macie nic wspólnego w japońską obsługą klienta to by w WamiJesreś pierdolnięty nie mam z toyotą nic wspolnego chamie
aki szajs odwalacie i jak nie macie nic wspólnego w japońską obsługą klienta to by w Wami
Tak dla ostudzenia nastrojów..."Mówili kup diesla, a najlepiej toyotę w hybrydzie, to będzie mało palił. No i mieli rację, zimą czasem w ogóle nie pali"
toyotę w hybrydzie, to będzie mało palił. No i mieli rację, zimą czasem w ogóle nie pali
Też polecam Yuase YBX9027, to chyba najlepszy akumulator który pasuje bez większych przeróbek
Cytat: mordimer w 30 Stycznia 2026, 15:56:15Też polecam Yuase YBX9027, to chyba najlepszy akumulator który pasuje bez większych przeróbekMógłbyś uściślić co znaczy bez większych przeróbek? Byłem w ASO i nie chcę mi się z nimi użerać. W tym tygodniu raz odpalałem z boostera, w poprzednim dwa razy.Ta yuasa pasuje pług&play do RAV4 czy coś trzeba przerabiać?