Autor Wątek: Rav4 - kupić czy omijać?  (Przeczytany 37928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
Odp: Rav4 - kupić czy omijać?
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Stycznia 2023, 19:33:10 »
Jeżeli to jest przy zjazdach z górki, pełnej baterii i tempomacie lub manualnym ustawieniu skrzyni, to hamowanie silnikiem - normalna sprawa. Jeśli w innych sytuacjach, to raczej coś jest nie tak...

Musze sie przyjrzec, bo jedyny punkt zaczepienia z tych co wymieniles, to naladowana bateria. Sprobuje nagrac.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Stycznia 2023, 20:22:41 »
Największy obecnie mankament RAVki to czas oczekiwania i udręka tych czekających i czytających na TK co tam jeszcze komu dokucza w tym poczciwym aucie ;)
Ja czekałem 2,5 mc i mi się strasznie dłużyło, podziwiam wytrwałość kolegów którzy spędzili tu "na sucho" rok.

Offline chrisd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota rav4 adv
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Stycznia 2023, 20:34:23 »
Jesli chodzi o opinie o samochodach to trzeba uważać bo ,tu odzywają się też pracownicy konkurencji po to aby dana marka nie miała za dobrych ocen dlatego często powtarzane są stereotypy typu- Mazda rdzewieje a Toyota wyje itp... jest w ogóle jakis program polskiej firmy do pokazywania czy w sieci nie pojawił sie jakis test samochodu konkurencji - i mozna walic opiniami niby prywatnych uzytkowników.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Stycznia 2023, 20:55:05 »
Największy obecnie mankament RAVki to czas oczekiwania i udręka tych czekających i czytających na TK co tam jeszcze komu dokucza w tym poczciwym aucie ;)
Ja czekałem 2,5 mc i mi się strasznie dłużyło, podziwiam wytrwałość kolegów którzy spędzili tu "na sucho" rok.

o to to.
Zamówiłem miesiąc temu a jeszcze 10 przede mną...
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Stycznia 2023, 22:06:15 »

o to to.
.... a po następnych 12 miesiącach wejdzie nowy model........................ przecież możesz teraz kupic z minimalnym przebiegiem bez czekania!

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-selection-jbl-4x2-2-5-hybrid-dynamic-force-218-km-ID6FgrTP.html

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-toyota-rav4-pierwszy-wlasciciel-z-salonu-polska-2-5-hybrid-executive-ID6FfJYn.html?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Stycznia 2023, 22:12:16 »

o to to.
.... a po następnych 12 miesiącach wejdzie nowy model........................ przecież możesz teraz kupic z minimalnym przebiegiem bez czekania!

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-selection-jbl-4x2-2-5-hybrid-dynamic-force-218-km-ID6FgrTP.html

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-rav4-toyota-rav4-pierwszy-wlasciciel-z-salonu-polska-2-5-hybrid-executive-ID6FfJYn.html?

Dam radę, a te to FWD.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Stycznia 2023, 22:26:31 »
Córka ze znajomymi właśnie wracają do Szczecina z Łodzi po takim ogłoszeniu. Pewne, salon, bezwypadkowy...
Przez telefon klient zarzekał się ze super hiper. Pojechali z czujnikiem i lakier na trzech elementach po 400 mikronów!
A prosili, mówili że są z daleka...
Auto trzy lata, zero wpisu na gov (sam zapewne rozwalił i po kosztach naprawił) masakra. Czas, paliwo

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2023, 22:28:12 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Stycznia 2023, 22:40:17 »
Córka ze znajomymi właśnie wracają do Szczecina z Łodzi po takim ogłoszeniu. Pewne, salon, bezwypadkowy...
Przez telefon klient zarzekał się ze super hiper. Pojechali z czujnikiem i lakier na trzech elementach po 400 mikronów!
Auto trzy lata, zero wpisu na gov (sam zapewne rozwalił i po kosztach naprawił) masakra. Czas, paliwo

Ehhh, takiego końmi po majdanie włóczyć....

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Stycznia 2023, 23:13:31 »

Myślisz że autoryzowany sprzedawca Toyoty  ( Autoryzowany dealer marki Toyota w Gdańsku - firma TOYOTA CARTER  )  będzie chciał oszukać  kupującego na jednym aucie. jak cos wymyślasz , to trochę z sensem. :embarassed:

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Stycznia 2023, 23:15:03 »

Myślisz że autoryzowany sprzedawca Toyoty  ( Autoryzowany dealer marki Toyota w Gdańsku - firma TOYOTA CARTER  )  będzie chciał oszukać  kupującego na jednym aucie. jak cos wymyślasz , to trochę z sensem. :embarassed:
A co Toyota Carter ma do Łodzi?

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Stycznia 2023, 23:45:39 »

a co dodałem tylko jedno ogłoszenie ,????? 

A co Toyota Carter ma do Łodzi?

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Stycznia 2023, 23:57:54 »
Auto trzy lata, zero wpisu na gov (sam zapewne rozwalił i po kosztach naprawił) masakra.
No właśnie problem z tym że robił to po kosztach bo dałby 300zł więcej na 3ech elementach do lakierowania, miałby pod miernik i sprzedane auto  :-)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Stycznia 2023, 00:51:13 »
Kupienie 2-3 latka nie po dzwonie czy powodzi i ogólnie bez wad, graniczy z cudem. A diler sprzedaje to co ma. Bez-dzwonowych nie sprzedaje, bo skąd miałby je wziąć :roll:
Powinno się nagrywać takie rozmowy (rozmówcę należy o tym poinformować), deklaracje o bezwypadkowości potraktować jako element oferty sprzedaży, a tę niezgodność jako zatajenie wad ukrytych.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2023, 00:59:03 wysłana przez surrender »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Stycznia 2023, 08:19:08 »
Kupienie 2-3 latka nie po dzwonie czy powodzi i ogólnie bez wad, graniczy z cudem. A diler sprzedaje to co ma. Bez-dzwonowych nie sprzedaje, bo skąd miałby je wziąć :roll:
Powinno się nagrywać takie rozmowy (rozmówcę należy o tym poinformować), deklaracje o bezwypadkowości potraktować jako element oferty sprzedaży, a tę niezgodność jako zatajenie wad ukrytych.
Niestety jest trudno ale też nie jest tak źle. Na zachodzie jest lepiej o cenę napraw czyli nie opłaca się naprawiać aut natomiast malowanki są rzeczą naturalną i nikt nie robi z tego powodu zagadnienia.
Masz prosty przykład dowiedziałeś się o stanie auta, o kolorze i jaką miał oryginalną grubość lakieru albo o miejscach gdzie były te "mikrony"? Nie nic się nie dowiedziałeś. A jak mam odpryski na przedniej części lakieru np.czarnego to mam je zostawić ? Tym bardziej że robiąc maskę cieniuje błotniki. Jak ostatnio ktoś ostrym narzędziem przeleciał u mnie w rodzinie praktycznie nowego Yarisa to zostawić ? A w ogłoszeniu przy sprzedaży co napisaćb? Bezwypadkowy ? Nie bo malowany. Powypadkowy ? Nie bo bezwypadkowy. A może dopiska malowany i sprzedaż auta przez pół roku i odbieranie telefonów od handlarzy złomem pt.daje tysiąca i za chwilę jestem.

Syt.w Pl na tyle jest patologiczna że znam hurtowników sprzedających auta bezwypadkowe dziesiątkami w skali miesiąca każde z nich które coś miało malowane malują jeszcze raz pod miernik.

Niestety polski Janusz wymaga Miras oszust daje a pośrodku jestem ja bo chce kupić normalne auto w pl i boję się ulepa pod miernik a z drugiej strony chcę sprzedać coś i muszę albo dawać auto do handlarza albo wystawiać je za zachodnią granicą.

I tak może nadmienię że piszę to z perspektywy osoby która zmienia często auta, dużo jeździ i posiada ich kilka sztuk a do zakupu nie szykuje się dwa lata  :-)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Stycznia 2023, 08:30:14 »
W Polsce wszystko jest powodem do obniżenia ceny: naprawisz szkody parkingowe - będzie marudzenie, że na pewno po dzwonie, nie naprawisz - będzie narzekanie, że nie zrobione  :grin: Ja mam jedną obcierkę na plastiku i jej nie robiłem przez 8 lat - zobaczymy co powiedzą kupujący (pewnie w lutym pójdzie na sprzedaż).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl