Wydaje mi się, że ktoś musi poluzować gumkę w gaciach.

Nikt tutaj nie pisze, że hybryda jest zła. No może poza kilkoma wyjątkami, gdzie nawet osoby mające hybrydy twierdzą, że nie nadają się one na trasę.
Nie pada stwierdzenie, że napęd hybrydowy jest zły tylko, że hybryda ma problem z rozładowującym się akumulatorem i jest to fakt, a nie dezinformacja.
Przeciętny zjadacz chleba zauważy fakt, że auto nie odpaliło i uwierz, że mało go interesuje czy powodem była błahostka w postaci rozładowanego akumulatora czy większy problem np. korba wyszła bokiem.
Problemem jest to, że z auta nie można skorzystać.
A przykład kolegi @Lebik jest książkowym przykładem działania ASO. Zlecił im montaż akcesoriów i powiedz nam kto jak nie ASO powinien wiedzieć jak to prawidłowo zrobić?
Rozumiem, ze uważasz go z mało ogarniętego skoro wie, że akumulator rozładowuje tryb parkingowy kamerki i nadal go używa tylko ja się ponownie pytam kto mu zamontował tą kamerkę i kto powiedział, że tryb parkingowy będzie działał? Czy nie ASO?
Ja na jego miejscu nadal używałbym trybu parkingowego, niech na gwarancji wymieniają 2, 5, 10 akumulator.
To ASO ma zdiagnozować i ustalić problem, a nie @Lebik ma nakupować mierników elektrycznych i analizować stan spoczynkowy itp.
A na forum toczą się różne dyskusje i forum żyje. Znam takie fora gdzie za każdy "wybieg" był ban...
Niektóre już nie istnieją, na niektórych ostatnie wpisy są sprzed kilku miesięcy.