Dzięki Bogu samo nie zwalnia i nie przyspiesza w/g znaków. Mam system włączony od początku i plus taki, że wskazuje przy znaku mozliwość reakcji i czytelnie informuje o ograniczeniu.
Przy włączonym tempomacie aktywnym nic nie trzeba robić.
W weekend potestowałem trochę działanie tego DRCC i aktywnego tempomatu, faktycznie sam nie zwalnia od znaków, natomiast bardzo dobrze zwalnia jak wychwyci inne samochody na drodze. Początkowo miałem lekki opór dać mu hamować, ale działa to dość płynnie, bez chamstwa :P. Co do środkowania pasa, to dużej różnicy nie wyczuwam w stosunku do tego jak ta funkcja była wyłączona. Zastanawia mnie tylko, czemu ostrzeżenie o nietrzymaniu kierownicy jeszcze nie zadziałało ani razu, kilka razy na prostej na kilka sek. puscilem i brak reakcji, hmm..
Tak z innej beczki, bo mam mały problem z otwieraniem klapy el. W sensie takim, że jak trzymam kluczyk w kieszeni to muszę czasem z 5-10 razy kliknac na przycisk zanim klapa zacznie sie otwierać- mówię o sytuacji, kiedy auto jest zaparkowane i zamknięte, a ja wracam z zakupami. Otwieranie nogą też podobnie 5-10 machnięcie, ale widocznie ja coś źle macham :P. Przednie drzwi od razu się otwierają, ledwo klamki dotkne, z kluczyka to klapę mogę zza okna 3 piętra otworzyć. To normalne ?