Autor Wątek: nowa c-hr  (Przeczytany 53868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II
Odp: nowa c-hr
« Odpowiedź #195 dnia: 01 Maja 2024, 16:49:46 »
U mnie to trwało 1 tydzień.

To bardzo dobry wynik. Tydzień trwało od momentu podpisania umowy kupna do chwili odebrania auta?

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 01 Maja 2024, 16:53:13 »
Dzień dobry bardzo moi Drodzy!
Mam pytanie do szanownego grona.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają terminy realizacji zamówienia nowej C-hr z wyprzedaży rocznika 2023? Auto jest na stoku, zostało wybrane, umowa kupna-sprzedaży została już podpisana oraz wpłacono zaliczkę.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc oraz odpowiedz.

Witam wszystkich!
Tydzień temu wpłaciłem zaliczkę i podpisałem umowę na nową C-HR GR Sport (rok produkcji 2023). Auto jest na stoku (Mszczonów). Powiedziano mi, że do odbioru będzie za 5 tygodni, czyli pewnie pod koniec maja. A Ty jaki masz termin odbioru?

Podpisania i wpłacona zaliczka była 27 kwietnia. Myślalem ze jak auto jest na stoku to bedzie to krócej niż 5 tygodni. W salonie powiedziano mi ze powinno sie wszystko udać tez do konca maja, aczkolwiek przez majówkę może to ulec zmianie. Natomiast 5 tygodni to długo w porównaniu do tygodnia jak kolega wcześniej wspominał. Nawet nie sprawdzam w zadnej apce, bo z tego czytałem to jest loteria z informacjami jakie tam mozna wyczytać w tych aplikacjach.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
« Odpowiedź #197 dnia: 01 Maja 2024, 17:40:01 »
Taki termin im system wyświetla, więc pewnie każdy kto dokona teraz zakupu, dostanie informację o podobnym terminie odbioru (około 5 tygodni). Mnie powiedziano, że nie ma komu wozić/dowozić tych samochodów, ponieważ Ukraińcy wrócili do siebie walczyć. Brak kierowców.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #198 dnia: 01 Maja 2024, 19:25:55 »
...dochodzą kolejki w aso do wydania, jest tego masa a pracowników mniej.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 06 Maja 2024, 23:44:45 »
Ja podpisałem umowę 4 marca br. Samochód był w ASO 27 marca br. Odbiór natomiast miałem 9 kwietnia....tu muszę zaznaczyć, że tydzień zajęło mi dochodzenie się z ASO odnośnie wymiany zalanej wodą lampy.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline alwi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR'#03923
« Odpowiedź #200 dnia: 07 Maja 2024, 10:27:22 »
To bardzo dobry wynik. Tydzień trwało od momentu podpisania umowy kupna do chwili odebrania auta?

U mnie tydzień od pierwszej wizyty w salonie i podpisania umowy do ostatniej wizyty - wyjechania z salonu. W dodatku byłem poirytowany, że tak dłubo - bo w ogłoszeniu na otomoto, pisali w tym salonie że mają dostępne od ręki i jechałem tam 100km pomimo, że mam salon w mieście pod nosem. Na miejscu - po podpisaniu umowy przyznali się, że jest w tym wspólnym dla wszystkich salonów magazynie w Mszczonowie. No ale widzę, że ostatecznie nie mam co narzekać. Mogę sobie wyobrazić frustracje przy czekaniu >5 tyg. na auto które stoi kilkaset km obok. :( Słabe to, tym bardziej, że produkcja takiego auta zajmuje podobno < 24h i w większości czekanie dotyczy wejścia na linię produkcyjną. Wstyd. Ciekawostka.

Co do pracy aktywnego tempomatu, to ja jestem mile zaskoczony. Dla porównania - w nowym Nissanie, który był droższy/klasa wyżej - po pierwsze dużo krótszy ma zasięg jeśli chodzi o wykrywanie auta z przodu, a po drugie gubi auta z przodu na średnio-ostrych zakrętach, i po 3 przy kompletnym zatrzymaniu nawet na 1s od razu piszczy, robi autocancel i autohold i sam nie ruszy. W Toyocie tu w tych trzech aspektach jest przepaść w tym jak dobrze to działa. Za to szkoda, że autohold trzeba za każdym razem aktywować ręcznie. No i te powiadomienia o sprawdzeniu tylnych siedzień - faktycznie pomimo ich wyłączania, same powracają - wygląda jak błąd w oprogramowaniu.
« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2024, 10:36:26 wysłana przez alwi »

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #201 dnia: 07 Maja 2024, 15:23:13 »
To powiadomienie o tylnych siedzeniach - deaktywowane z poziomu MyToyota chyba.

Niestety nie...ani z poziomu ustawień jazdy ani z poziomu aplikacji MyT nie można tego powiadomienia wykasować. Być może da się to zrobić z poziomu ustawień serwisowych. 

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #202 dnia: 08 Maja 2024, 12:14:13 »
Mr Nowy a to pikadło o przekroczeniu szybkości? Dezaktywujesz co wejscie do auta czy jeździsz,  ktoś pisał,  że cholerstwo trzy razy pika a potem przestaje i tylko mruga... Prawda to?

Akurat pikadło o przekroczeniu prędkości nie jest za głośne - to raz, a dwa - osobiście uważam to za bardzo potrzebną i dziwięk i sposób sygnalizacji nie jest dla mnie irytujący

I jeszcze zapytam o opony. Masz bridgestony turanza? Czytam że jest rewelacyjnie cicha...

Nie, mam Continentale PremiumContact6. W sumie nie narzekam na nie :shock:.

BTW - rozmawiałem dzisiaj z serwisem odnośnie wyłaczenia powiadomienia o tylnych siedzeniach i powiedzieli mi, że się nie da wyłączyć tego badziewa.

Offline Qń vel Koniu

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota CHR2
« Odpowiedź #203 dnia: 08 Maja 2024, 15:06:00 »
Dzień Dobry
Jestem tu nowy   :grin:
Czekam na nowego CH-R GR-sport plug-in.
Jest już na lawecie w podróży ze Słowenii do Polski.
Zamówienie złożone 23 listopada 23r
Bardzo się niecierpliwię.... :cheesy:

Offline Qń vel Koniu

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota CHR2
« Odpowiedź #204 dnia: 08 Maja 2024, 17:55:13 »
Powiadomienia o tylnych siedzeniach można wyłączyć z czarnej aplikacji MyToyota.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #205 dnia: 08 Maja 2024, 19:39:16 »
Powiadomienia o tylnych siedzeniach można wyłączyć z czarnej aplikacji MyToyota.

Precyzyjnie mówiąc - powiadomienie o tylnych siedzeniach, które się wyświetla w trybie push w aplikacji czarnej My Toyota na telefonie, można wyłączyć w samej aplikacji MyToyota. Natomiast powiadomienia wyświetlającego się na desce rozdzielczej o tylnych siedzeniach i pikaniu samochodu (przy braku potwierdzenia wcześniejszego sprawdzenia tylnych siedzeń) podczas zamknięcia samochodu nijak nie można wyłączyć. Przynajmniej tak twierdzi mój serwis.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #206 dnia: 09 Maja 2024, 18:38:44 »
Od dzisiaj obniżka ceny o pięć tysięcy złotych na nową C-HR (z produkcji 2024).

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 09 Maja 2024, 20:02:54 »

Podziwiam cierpliwość. Ja decyzję podjąłrm
Dzień Dobry
Jestem tu nowy   :grin:
Czekam na nowego CH-R GR-sport plug-in.
Jest już na lawecie w podróży ze Słowenii do Polski.
Zamówienie złożone 23 listopada 23r
Bardzo się niecierpliwię.... :cheesy:

Ja 26 kwietnia odbyłem jazdę próbną,  29tego zarezerwowałem auto, 2 maja zapłaciłem, 13 maja pdbieram. 1,8 style. 2024 rocznik. Ze stoku miałrm ze 4 kolory do wyboru..

To bardzo dobre terminy widzę. U mnie bardzo podobnie, zamówienie 27 kwietnia na auto ze stoku a nawet jeszcze awizacji nie ma na to auto, dramat jakiś.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 09 Maja 2024, 20:32:08 »
U mnie zamówienie było zrobione 24 kwietnia. 7 maja odebrałem fakturę i dokumenty potrzebne do rejestracji. Samochód ma datę produkcji 8 grudnia 2023. Rejestrował będę dopiero jak auto przyjedzie do salonu, prawdopodobnie za około 2-3 tygodnie. Mam nadzieję, że do końca maja odbiorę.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
nowa c-hr
« Odpowiedź #209 dnia: 09 Maja 2024, 22:03:24 »
27 kwietnia na auto ze stoku a nawet jeszcze awizacji nie ma na to auto, dramat jakiś.
To jest dramat? To jest pikuś !!! Moje auto przyjechało do dilera 5 kwietnia. Dziś mamy 9 maja, a samochód nie jest gotowy do wydania  :grin: Za tydzień kończy się ważność tymczasowego dowodu rejestracyjnego a ja nie mam terminu odbioru heh.
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2024, 22:06:34 wysłana przez KriSSo »
Pozdrawiam,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl