Cytat: Edytka89 w 03 Kwietnia 2024, 08:11:00Nie spodziewałam się składając zamówienie że to tak wygląda ta obsługa posprzedazowa. Nic nie można zaplanować wiedzieć kiedy będzie samochód.A przypomnij proszę, jaka data szacowanego odbioru widnieje na umowie zamówienia?
Nie spodziewałam się składając zamówienie że to tak wygląda ta obsługa posprzedazowa. Nic nie można zaplanować wiedzieć kiedy będzie samochód.
A jaki termin masz na umowie? Bo rzeczywiście tylko ten termin jest tak naprawdę wiążący, a cała reszta to już wróżenie z fusów przez sprzedającego/kupującego.
Jest coś takiego jak maksymalny czas dostawy. Fachowo nazywa się to MaxETA. Na umowie obowiązkowo powinno to być ujęte (ten termin). Po przekroczeniu przysługują wam stosowne upusty, także polecam się o nie upomnieć
Cytat: rostomasz w 03 Kwietnia 2024, 09:29:57Jest też polska firma spedycyjna o takiej nazwie.Może to znaczy że gdzieś na lawecie jedzie?.Dokładnie, jest w transporcie.WISMAR SP. Z O.O. (POLSKA)Główne obszary działalności: Transport Drogowy Towarów
Jest też polska firma spedycyjna o takiej nazwie.Może to znaczy że gdzieś na lawecie jedzie?.
Cytat: KriSSo w 03 Kwietnia 2024, 10:11:28Cytat: rostomasz w 03 Kwietnia 2024, 09:29:57Jest też polska firma spedycyjna o takiej nazwie.Może to znaczy że gdzieś na lawecie jedzie?.Dokładnie, jest w transporcie.WISMAR SP. Z O.O. (POLSKA)Główne obszary działalności: Transport Drogowy TowarówRaczej chodzi o miasto w Niemczech. Niektórzy na forach pisali że przed Mszczonowem mieli też status Rostock zamiast Wismar.
Cytat: kapiszoniec w 03 Kwietnia 2024, 13:33:47Cytat: KriSSo w 03 Kwietnia 2024, 10:11:28Cytat: rostomasz w 03 Kwietnia 2024, 09:29:57Jest też polska firma spedycyjna o takiej nazwie.Może to znaczy że gdzieś na lawecie jedzie?.Dokładnie, jest w transporcie.WISMAR SP. Z O.O. (POLSKA)Główne obszary działalności: Transport Drogowy TowarówRaczej chodzi o miasto w Niemczech. Niektórzy na forach pisali że przed Mszczonowem mieli też status Rostock zamiast Wismar.Chyba jednak o te firme Wismar bo z maila rozumiem że jest w Polsce w drodze do składu celnego (w domyśle Mszczonow) to też by pokrywalo się z mapka chociaż też Wismar ciut wyżej jest. Może Mszczonow przeladowany i tam na placu "w pobliżu" czekają, ale jak mają czekać ponad 3 tygodnie to kolejny średni przystanek dodatkowy
RChyba jednak o te firme Wismar bo z maila rozumiem że jest w Polsce w drodze do składu celnego (w domyśle Mszczonow) to też by pokrywalo się z mapka chociaż też Wismar ciut wyżej jest. Może Mszczonow przeladowany i tam na placu "w pobliżu" czekają
"zakupione" mam w apce od początku więc to bez znaczenia.
Cytat: sp4 w 03 Kwietnia 2024, 16:43:25"zakupione" mam w apce od początku więc to bez znaczenia.Ok, czyli coś pokręciłem z tym napisem. Dzięki za sprostowanie.