Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277133 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #600 dnia: 11 Kwietnia 2024, 15:28:54 »
Też na aplikacji miałem kilka godzin Mszczonow dosłownie dzień później jak pojawiło się zdjęcie z samochodami.
Wróciło dalej na Wismar Poland i na mapie Zeebrugge jest odchaczone.
Mają bałagan a aplikacje z tego co gdzieś wcześniej czytałem to zamulają i często jest błąd systemu
Jak wróciło, to znaczy, że jedzie do salonu.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2024, 15:31:14 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kynios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #601 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:00:22 »

Kolejny transport. 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #602 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:05:38 »
Najlepsze jest to że w salonie powiedzieli że jest poza Polską.
Wydaje mi się że aplikacja wariowała.
Teraz caly czas jest Wismar Poland.
A w aplikacji i na stronie na mapie Japonia odchudzona, Zeebrugge odchudzone, czerwona linia i laweta na czerwono koło Węglowic i do Mszczonowa szara linia

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #603 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:12:07 »
Krynios jesteś wielki jest mała nadzieja że jedzie tym razem mój.
Powinieneś być oznaczony korona za te zdjęcia

Offline kynios

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #604 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:19:05 »
Ale, żeby nie było za różowo, to ravek jest jak na lekarstwo. Większość to lexus. Czy to znaczy, że to już ostanie RAV z tego statku ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #605 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:28:24 »
I białych jest mało a ja czekam na białą perłę Executive z panoramicznym dachem

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:31:51 »
TCE (dawniej TMP) to jest modelowy przykład niekompetencji w zarządzaniu.
Tak jak już pisałem, w pierwszej z brzegu firmie, zajmującej się logistyką np. DHL czy DPD można ustalić gdzie znajduje się wysłana paczka z pampersami, można nawet uzyskać telefon do kuriera.
W tym samym czasie geniusze, a raczej banda gamoni z TCE nie potrafi precyzyjnie podać miejsca w którym znajduje się samochód. :)

Myślę, że to jednak nadmiernie surowa ocena - przynajmniej w tym konkretnym aspekcie - bo jeśli chodzi o całokształt to w żadnym wypadku nie chcę negować Twoich negatywnych doświadczeń.
Jeśli cała sieć dystrybucji i wszystkie środki transportu należą do Ciebie to możesz sobie to tak zorganizować, żeby śledzić paczkę w czasie rzeczywistym. Jeśli korzystasz z usług innych firm to wiesz kiedy paczka opuszcza jedno Twoje centrum dystrybucyjne i kiedy przychodzi do kolejnego będącego pod Twoją kontrolą. Wszystko co pomiędzy zależy już wyłącznie od konkretnych firm realizujących zlecenie transportu między Twoimi punktami i tego czy udostępniają Ci informacje o tym co się dzieje w chwili w któej odbierają towar od Ciebie i dostarczają do wskazanego punktu odbioru.

Dla Ciebie surowa, dla mnie trzeźwa ocena sytuacji.
O tym kto transportuje samochody decyduje TCE, jeżeli dostawca jest kiepski to każdy z niewielkim poziomem oleju w głowie z niego rezygnuje.
W tym przypadku chodzi o pieniądze, ten dostawca z pewnością robi to najtaniej. To samo jest w przypadku Mszczonowa. Auto mógłby przygotować diler ale pewnie dwa razy drożej.
TCE maksymalizuje zyski, kosztem klientów, którzy kupili samochody… jak daleko zajedzie na tym wózku?
Zobaczymy. Moim zdaniem w dłuższej perspektywie czasu, reklamy z Zientarskim im nie pomogą.

A jak jest u innych:
W BMW czas oczekiwania 6 m-ch, opóźnienie 2 tyg. Ale byłem o tym poinformowany po 3 m-cach od zamówienia.
W VW czas oczekiwania 8 m-cy, w siódmym zmieniłem zamowienie na inną wersję przez co przedłużyło się do 10 m-cy, ale też w momencie zmiany zamówienia został mi podany termin odbioru, który został dotrzymany.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #607 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:44:27 »
A jak jest u innych
W MB , kilka dni opóźnienia , chociaż mi się nie spieszyło, i chciałem żeby był jak najpóźniej (bo potem i tak zostawiłem u nich samochód na miesiąc ), to zrobili gratis ceramikę i dodali pierdoły typu kuweta bagażnika, gumowe dywaniki itp.

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #608 dnia: 11 Kwietnia 2024, 16:48:45 »
U mnie wszędzie Mszczonow. Oczywiście wg dzisiejszego TCE auto  dojedzie 30.04 do Mszczonowa  czyli dla potomnych  darujcie sobie pisanie  do nich bo to brednie.

Daniel nie masz  błędu systemu  auto jest Fizycznie  w Mszczonowie, ale u dealera widnieje ze jest poza Polską dopóki w Mszczonowie nie ogarna papierologii typu klikną  akcyzę  itp. Moze to potrwać chwilę... dzień dwa. Krisso po jakim czasie  od Mszczonowa Twój dealer widział auto u siebie?

I taka zmiana że teraz ravka jest w garażu w zakupionych rano tam jeszcze nic nie bylo
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2024, 17:14:29 wysłana przez Edytka89 »

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #609 dnia: 11 Kwietnia 2024, 18:18:26 »
Wytypowany przeze mnie statek tj. Heroic Leader jest teraz w Bristolu. Z danych portowych wynika, że będzie płynął nie do Zeebrugee lecz Antwerpii. Czy to normalne? Na mapie widzę, że terminal Zeebrugee ma obok nazwę Antwerp- Bruges. Nic z tego nie rozumiem.

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #610 dnia: 11 Kwietnia 2024, 18:51:32 »
Zazdroszczę wszystkim zmiany statusu, u mnie przypłynął 18.03 do Zeebrugee, potem zmiana statusu chyba 28.03 na Wismar i wisi do tej pory. Mam nadzieję, że szybko się coś ruszy. Ehh
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #611 dnia: 11 Kwietnia 2024, 20:04:24 »
Wytypowany przeze mnie statek tj. Heroic Leader jest teraz w Bristolu. Z danych portowych wynika, że będzie płynął nie do Zeebrugee lecz Antwerpii. Czy to normalne? Na mapie widzę, że terminal Zeebrugee ma obok nazwę Antwerp- Bruges. Nic z tego nie rozumiem.

13.04 będzie  w Zeebrugge jest wylistowany

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #612 dnia: 11 Kwietnia 2024, 20:10:01 »
Ok, dzięki :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #613 dnia: 12 Kwietnia 2024, 09:47:35 »
Może wziąć lawetę i pojechać samemu po to auto - szybciej by było ;)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #614 dnia: 12 Kwietnia 2024, 11:49:00 »
U mnie chyba Diler już to zrobił i sam pojechał po auto. Albo cała siedziba przeniosła się do Mszczonowa Mam nadzieję, że te głupoty z aplikacji wróżą coś dobrego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl