TCE (dawniej TMP) to jest modelowy przykład niekompetencji w zarządzaniu.
Tak jak już pisałem, w pierwszej z brzegu firmie, zajmującej się logistyką np. DHL czy DPD można ustalić gdzie znajduje się wysłana paczka z pampersami, można nawet uzyskać telefon do kuriera.
W tym samym czasie geniusze, a raczej banda gamoni z TCE nie potrafi precyzyjnie podać miejsca w którym znajduje się samochód. 
Myślę, że to jednak nadmiernie surowa ocena - przynajmniej w tym konkretnym aspekcie - bo jeśli chodzi o całokształt to w żadnym wypadku nie chcę negować Twoich negatywnych doświadczeń.
Jeśli cała sieć dystrybucji i wszystkie środki transportu należą do Ciebie to możesz sobie to tak zorganizować, żeby śledzić paczkę w czasie rzeczywistym. Jeśli korzystasz z usług innych firm to wiesz kiedy paczka opuszcza jedno Twoje centrum dystrybucyjne i kiedy przychodzi do kolejnego będącego pod Twoją kontrolą. Wszystko co pomiędzy zależy już wyłącznie od konkretnych firm realizujących zlecenie transportu między Twoimi punktami i tego czy udostępniają Ci informacje o tym co się dzieje w chwili w któej odbierają towar od Ciebie i dostarczają do wskazanego punktu odbioru.
Dla Ciebie surowa, dla mnie trzeźwa ocena sytuacji.
O tym kto transportuje samochody decyduje TCE, jeżeli dostawca jest kiepski to każdy z niewielkim poziomem oleju w głowie z niego rezygnuje.
W tym przypadku chodzi o pieniądze, ten dostawca z pewnością robi to najtaniej. To samo jest w przypadku Mszczonowa. Auto mógłby przygotować diler ale pewnie dwa razy drożej.
TCE maksymalizuje zyski, kosztem klientów, którzy kupili samochody… jak daleko zajedzie na tym wózku?
Zobaczymy. Moim zdaniem w dłuższej perspektywie czasu, reklamy z Zientarskim im nie pomogą.
A jak jest u innych:
W BMW czas oczekiwania 6 m-ch, opóźnienie 2 tyg. Ale byłem o tym poinformowany po 3 m-cach od zamówienia.
W VW czas oczekiwania 8 m-cy, w siódmym zmieniłem zamowienie na inną wersję przez co przedłużyło się do 10 m-cy, ale też w momencie zmiany zamówienia został mi podany termin odbioru, który został dotrzymany.