Auto odebrane. Pojeździłem chwile bo na letnich przy -10 to nie ma co za bardzo szaleć. Narazie jestem zachwycony samochodem, kulturą pracy i ogólną funkcjonalnością. Nie testowałem wszystkich systemów ale to co lokalnie mi sie udało zrobić. Utrzymywanie w liniach przy małych predkosciach działa bardzo dobrze. Nie testowałem na A i S. Dopiero jak zmienie opony.
Zdalne sterowanie autem niesamowita rzecz. Wsiadasz ciepło i odmrożone przy -15 tak jak dzisiaj. O spalaniu się nie wypowiem bo robie same krótkie odcinki a w taki mróz nawet jak bateria prawie na full to mam wrażenie że silnik włacza się aby dogrzać do wymaganej temperatury nawet na ECO i troche tej beny schodzi na odcinku kilku km.
Zabawy mam co nie miara z ustawianiem 2 kierowców w tablecie tak zeby to działało jak chce ja a nie jak chce samochod. Oczywiscie 3 godziny spedzilem na rozkminianiu dlaczego pamiec foteli nie działa. Okazało się, że fotele były w trybie produkcyjnym i nie zostały zainicjowane. Nie ma o tym ani słowa w instrukcji obsługi. Trzeba było dać na skrajne ustawienia wszystkie po kolei i wtedy fotel zaczął sie zapamietywac.
Grzanie szyby też mi zrobiło rozkmine. Mówie, nie działa. Górne rzędy nie grzeja. Oczywiscie też nic w instrukcji. Okazało się że to Antena i tak ma być że tam nie grzeje.
Czy ktoś już przetestował działanie "automatycznych długich swiateł" ? Funkcja ciekawa. Pytanie czy działa poprawnie czy tak jak matrixy w vagu. Niby kamera ma wychwycić czy oślepi tych z naprzeciwka ale nie wychwyca i oslepia co kończy sie mruganiem długimi przez tych z naprzeciwka.