Nowicjusz odpowie nowicjuszowi bo przeszedłem ta drogę.
poradziłem sobie z fotelami (pamięcią) - konieczna była kalibracja, ale to dziwne, że ASO tego nie robi, w instrukcji cisza, pomaga dopiero forum...
W ASO o tym zapominają, u mnie też zapomnieli. W ASO o większości rzeczy zapominają zarówno przy wydawaniu jak i przeglądzie. Mi również forum pomogło.
nie poradziłem sobie z aplikacją - możliwość przypisania funkcji zdalnych tylko do jednego profilu jest co najmniej dziwna
Taki jest wymóg Toyoty. Regulamin na stronie i FAQ po angielsku wyraźnie mowi ze funkcje zdalne sa przypisane tylko do 1 konta. Wiem bo walczyłem z tym swego czasu i znalazłem te informacje na stronie Toyoty. Ja i zona mamy to samo konto na telefonie.
nie znalazłem możliwości ustawienia sygnału przy zdalnym zamykaniu drzwi (tylko migacze), ale czasami przy zamknięciu pilotem samochód kilkukrotnie głośno pika - nie wiem co jest powodem
Nie ma tej opcji niestety. A piszczy czasami, ponieważ wcześniej otwierałeś tylne drzwi, cos stawiałeś na siedzenie itp. System o tym pamięta. Dlatego jak przed zamknięciem auta, nie otworzysz tylnych drzwi ponownie, to będzie pikać. To jest zabezpieczenie żebyć dziecka lub czegoś innego nie zostawił z tyłu na kanapie i auto cie pipczeniem woła żebyś się upewnił.
czasami zbliżając się do korka chyba Nawigacja (nieaktywna) damskim głosem ostrzega o zbliżaniu się do zatoru na drodze - nie znalazłem gdzie to wyłączyć
Mi sie wydawało że to wyłączyłem jakiś czas temu ale nadal gada więc też będę szukać ale nie miałem za bardzo czasu ostatnio