Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132651 razy)

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021 VIP
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #750 dnia: 07 Czerwca 2025, 20:32:49 »
Ja to bym się fabryczną Camry 2021 przejechał, żeby zobaczyć czy jest duża różnica w mojej całkowicie wyciszonej

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #751 dnia: 07 Czerwca 2025, 22:25:07 »
Ja to bym się fabryczną Camry 2021 przejechał, żeby zobaczyć czy jest duża różnica w mojej całkowicie wyciszonej
Zapraszam do Krakowa, czerwone maki . Też chętnie się przejadę ta nowszą żeby porównać

Offline batorowo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #752 dnia: 10 Czerwca 2025, 18:16:37 »
Zamówiłem dzisiaj przednie boczne szyby akustyczne do tego maty i pianki wygłuszające więc jak wszystko dojdzie pomału zabieram się za wyciszenie Camry. Niestety nie mam jak zmierzyć ile dB jest przed a ile będzie po robocie ale na pewno napiszę jakie będą moje odczucia. Pozdrowionka

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021 VIP
« Odpowiedź #753 dnia: 11 Czerwca 2025, 16:35:54 »
Zapraszam do Krakowa, czerwone maki . Też chętnie się przejadę ta nowszą żeby porównać

Ale mamy z tych samych roczników ;) i Zapraszam do Wrocławia

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #754 dnia: 11 Czerwca 2025, 22:39:59 »
Zamówiłem dzisiaj przednie boczne szyby akustyczne do tego maty i pianki wygłuszające więc jak wszystko dojdzie pomału zabieram się za wyciszenie Camry. Niestety nie mam jak zmierzyć ile dB jest przed a ile będzie po robocie ale na pewno napiszę jakie będą moje odczucia. Pozdrowionka
Miernik decybeli dźwięku - aplikacja na telefon. Do porównania przed i po wystarczy.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #755 dnia: 12 Czerwca 2025, 07:13:57 »
W kwestii wyciszania macie osobny wątek. Nie zaśmiecajcie tego tematu.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #756 dnia: 18 Czerwca 2025, 18:15:04 »

Offline Miszka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2024
« Odpowiedź #757 dnia: 12 Lipca 2025, 14:08:25 »
Myślisz, że jakieś "profesjonalne" wyciszenie zrobi robotę, czy od razu iść w lexusa ES?

jak masz kasę i czas to można próbować wyciszenia ale na Twoim miejscu szedłbym od razu z Lexusa.
Moim zdaniem Camry była dobrym wozem 30 lat temu, gdy Lexusa jeszcze nie było. Wówczas to był jakiś flagowiec. A teraz? Cóż, Camry to taka większa Corolla. Jak chcesz komfortu wynikającego z bycia flagowcem to idź w Lexusa. To tę markę Toyota pozycjonuje jako swoją markę premium. Camry to już tylko wozidło

Wspomniałem o hałasie ale jest jeszcze wiele czynników dyskwalifikujących ten wóz.  Dla porządku: mówię o bieda wersji ale w moim przekonaniu w wozie za 200kPLN to kpina : fatalne oświetlenie wnętrza, brak (!) oświetlenia schowków, żaden ze schowków nie jest klimatyzowany, znikome oświetlenie bagażnika, brak schowków bocznych w bagażniku, Lampy LED przednie to już standard powinno być matrix, Brak (!!!) doświetlania zakrętów, zewnętrzne lusterka bez opcji ściemniania, prawe lusterka nie opada przy cofaniu, fatalne (!) siedzenia, głośna klima, fotel pasażera bez regulacji wysokości, system audio notorycznie się wieszający, system główny co chwila przestawia się na j angielski

A czy widzieliście wykładzinę (obicie komory) bagażnika... to jest grubości papieru, miałem wrażenie, ze zaraz mi się podrze gdy próbowałem docisnąć (odstawało na nadkolu)... nie dziwota, że w tym wozie jest TAK GŁOŚNO.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #758 dnia: 13 Lipca 2025, 12:59:18 »
system audio notorycznie się wieszający
Co masz na myśli?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #759 dnia: 13 Lipca 2025, 13:53:10 »
Myślisz, że jakieś "profesjonalne" wyciszenie zrobi robotę, czy od razu iść w lexusa ES?

jak masz kasę i czas to można próbować wyciszenia ale na Twoim miejscu szedłbym od razu z Lexusa.
Moim zdaniem Camry była dobrym wozem 30 lat temu, gdy Lexusa jeszcze nie było. Wówczas to był jakiś flagowiec. A teraz? Cóż, Camry to taka większa Corolla. Jak chcesz komfortu wynikającego z bycia flagowcem to idź w Lexusa. To tę markę Toyota pozycjonuje jako swoją markę premium. Camry to już tylko wozidło

Wspomniałem o hałasie ale jest jeszcze wiele czynników dyskwalifikujących ten wóz.  Dla porządku: mówię o bieda wersji ale w moim przekonaniu w wozie za 200kPLN to kpina : fatalne oświetlenie wnętrza, brak (!) oświetlenia schowków, żaden ze schowków nie jest klimatyzowany, znikome oświetlenie bagażnika, brak schowków bocznych w bagażniku, Lampy LED przednie to już standard powinno być matrix, Brak (!!!) doświetlania zakrętów, zewnętrzne lusterka bez opcji ściemniania, prawe lusterka nie opada przy cofaniu, fatalne (!) siedzenia, głośna klima, fotel pasażera bez regulacji wysokości, system audio notorycznie się wieszający, system główny co chwila przestawia się na j angielski

A czy widzieliście wykładzinę (obicie komory) bagażnika... to jest grubości papieru, miałem wrażenie, ze zaraz mi się podrze gdy próbowałem docisnąć (odstawało na nadkolu)... nie dziwota, że w tym wozie jest TAK GŁOŚNO.
Lexus istnieje od 1989.
A Camry wtedy nie była flagowcem Toyoty.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #760 dnia: 13 Lipca 2025, 14:24:15 »

Wspomniałem o hałasie ale jest jeszcze wiele czynników dyskwalifikujących ten wóz.�  Dla porządku: mówię o bieda wersji ale w moim przekonaniu w wozie za 200kPLN to kpina : fatalne oświetlenie wnętrza, brak (!) oświetlenia schowków, żaden ze schowków nie jest klimatyzowany, znikome oświetlenie bagażnika, brak schowków bocznych w bagażniku, Lampy LED przednie to już standard powinno być matrix, Brak (!!!) doświetlania zakrętów, zewnętrzne lusterka bez opcji ściemniania, prawe lusterka nie opada przy cofaniu, fatalne (!) siedzenia, głośna klima, fotel pasażera bez regulacji wysokości, system audio notorycznie się wieszający, system główny co chwila przestawia się na j angielski

A dla mnie jesteś kolejnym wyjkiem malkontentem :-)
No i jeszcze musisz zgłębić historię Camry vs lex bo coś kiepsko to u Ciebie wygląda.
Zacznij od flagowców Toyoty tamtych lat :-)

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #761 dnia: 14 Lipca 2025, 09:41:39 »
Putaj tego co stawiał taka tezę
Faktycznie mój błąd.

Offline batorowo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #762 dnia: 16 Lipca 2025, 11:16:52 »
Czy ktoś wie z jakimi telefonami kompatybilna jest ładowarka indukcyjna? Z dwóch telefonów które posiadam żaden się nie ładuje.

Offline maxio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #763 dnia: 16 Lipca 2025, 16:32:01 »
Czy ktoś wie z jakimi telefonami kompatybilna jest ładowarka indukcyjna? Z dwóch telefonów które posiadam żaden się nie ładuje.
Samsung S24 działa, i nawet nie gotuje telefonu

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #764 dnia: 16 Lipca 2025, 22:24:59 »
A te Twoje dwa fony mają ładowanie bezprzewodowe? Może napisz co to za "cuda".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl