To ja się pochwalę: po jakim czasie? po kilkunastu minutach

Zszedłem z SUP, wsiadłem do RAVki, odpaliłem tryb READY (taki przynajmniej miałem zamiar), nie spojrzałem na ekran bo i tak mam ściemniony maksymalnie + okulary przeciwsłoneczne, temperatura 36 więc wentylator na max i temp na LOW, obieg zamknięty (tutaj byłem czujny) aby schłodzić auto i poszedłem składać deskę.
No to jak podszedłem włożyć deskę do bagażnika... WTF dlaczego tak gorąco, MAMMAMIA działa nie w trybie READY, no niestety było już za późno ha ha ha. 10 różnych komunikatów gdy chciałem odpalić auto: hamulec postojowy zablokowany, kluczyka nie ma, kluczyk ma słabą baterię, hamulce nie działają, itd. Ogólnie sądząc po komunikatach samochód do kapitalnego remontu ha ha ha
Assistance, booster i jazda do domu. Uszczęśliwiłem gościa z pomocy drogowej bo schłodził się w jeziorze

Akumulator nie przeszedł testów w serwisie, dostałem wydrukowany komunikat "nie spełnia sprzyjętego standardu", wymiana na nowy 52Ah, a wcześniejszy 45Ah do śmietnika. Tym sposobem skróciłem żywot bateryjki pewnie o 2 lata i odchudziłem portfel o 690 złociszy. Dostałem od żonki medal NIEDZIELNY MELEPETA

Gorąc wyłącza zwoje w mózgu - przynajmniej u mnie