Toyota CHR mk2 Comfort można bez większych problemów doposażyć o następujące:
-Ładowarkę bezprzewodową, wtyczka jest w tunelu środkowym, bezpośrednio pod miejscem gdzie znajduje się ładowarka, przytwierdzona papierową taśmą do innej wiązki by nie latała luzem. Po podłączeniu ładowarki na ekranie multimediów pojawia się ikona w prawym rogu i pojawiają się komunikaty o rozpoczęciu czy przerwaniu ładowania.
-Oświetlenie bezpośrednio nad ładowarką, jest tam stale 12v, można sterować jego intensywnością lub całkowicie wyłączyć z poziomu multimediów, ale chyba do tego potrzebne jest 12”, większe multimedia mają dodatkowe gniazdo, chyba właśnie do oświetlenia.
-Multimedia 12”, wystarczy wymienić 8” na 12”, po chwili od uruchomienia multimedia zasysają dane z innych modułów auta, restartują się i pojawiają się profile kierowców. Trzeba odpowiednio dobrać część, multimedia z wyższych wersji (np. JBL) nie będą działać. Dla pewności przywróciłem multimedia do ustawień fabrycznych, zrestartowałem kilka razy auto, wszystko wydaje się działać czyli nawigacja, profile itp. Jedyny błąd jaki popełniłem to nie wylogowanie się z starych multimediów, przez co teraz pojawia się komunikat o profilu używanym w wielu pojazdach, jest to wina konta MyToyota, dla testu dodałem nowe konto które nigdy nie było logowane w tym aucie i nic takiego się nie wyświetla. Pasowało by usunąć wszystkie auta z tych kont i dodać na nowo, nie widzę takiej możliwości z strony użytkownika, chyba jedynym wyjściem jest zrobienie tego po stronie Toyoty, jeśli ktoś ma jakąś radę (np. O co konkretnie poprosić support Toyoty żeby widzieli czego chce) to będę wdzięczny. Wspomniana wcześniej dodatkowa wtyczka jest przymocowana papierową taśmą do innej znajdującej się za radiem, tak jak ta od ładowarki bezprzewodowej.
-Port ładowania USB-C dla tylnej kanapy, wystarczy pociągnąć tylny panel podłokietnika, wyskakuje, wtyczka jest jak inne przymocowana papierową taśmą wewnątrz środkowego tunelu.
Są wtyczki do przycisków podgrzewania kierownicy oraz podgrzewania wycieraczek, znajdują się bezpośrednio za zaślepkami. Wpięcie samych przycisków oczywiście nic nie daje.
Wydaje się że wiązka jest modułowa, możliwe że można ją łatwo rozbudować, ale to jedynie domysły na podstawie większych wtyczek w tunelu środkowym które nigdzie nie prowadzą, przytwierdzonych tym razem czarną taśmą.
Nie ma wiązki do oświetlania ambientowego, jedynie ta nad ładowarką i chyba jest jeszcze do półeczki przed pasażerem ale jej nie widziałem więc nie mam pewności.