Autor Wątek: JAKOSC TOYOTY !!!  (Przeczytany 14957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zdanek

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Września 2005, 16:48:02 »
Masz tu sporo racji ale też i szczęścia, że w Twoim Yarku są tylko takie drobiazgi. A co do np peżotów lub cytryn to ludzie też ufają, jeżdżą w dalekie trasy, bo są przyzwyczajeni do ciągłych awarii. A z firmowego doświadczenia wiem, że serwis Citroena jest piekielnie drogi i na żenująco niskim poziomie :evil:

bog62

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Września 2005, 15:09:12 »
Dzis odebrałem samochód z serwisu.Zglosilem sie ze stukami podczas rozruchu silnika i lekkim stukaniem przy skrecaniu kierownicy.Wyjechalem z wymieniona przekladnia kierownicza, ale stuki przy rozruchu nadal sa.Oczywiscie porozmawialem z doradca serwisu a konkluzja tego wszystkiego jest taka, ze "te typy tak maja" :D .Sam juz nie wiem, czy smiac sie czy plakac.Trzeci raz z tym samym problemem i za kazdym razem ta sama odpowiedz.Dzis byla bardziej sprecyzowana,bo doradca polapal sie,ze jest to zwiazane z rozrzadem.Nie bardzo wiem, co dalej z tym fantem zrobic.Niebawem jest przeglad i prawdopodobnie zglosze znowu usterke a gdy nic nie bedzie ruszone nie odbiore samochodu a rozmawiac chyba trzeba bedzie z TMP.Moze jakas madrala zza buirka cokolwiek pomoze.

zdanek

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Września 2005, 17:32:10 »
Ha,ha  :lol: Te typy tak mają - żywcem wzięte z serwisów Fiat Auto Polska! :lol:

jami

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Września 2005, 21:52:41 »
Cytat: Hicks
Wejdź na forum np. opla

Ja nie muszęwchodzic na to forum, żeby wiedzieć, że nie ma żadnych problemów. Mój ojciec zrobił Astrą II 75kkm w 1,5 roku (samochód prywatny) i nigdy nie było z nim problemów, więc chyba pocieszanie sięże z Toyotą nie jest tak źle jak z np. Oplem jest lekko nie trafione  :) .

Yaga

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Września 2005, 22:36:47 »
Ups, ktoś poczuł sięurażony.   :roll:    :wink:  
Wiadomo - każda pliszka swój ogonek chwali. Jak siękomuś nigdy nie zepsuł Polonez, to też będzie mówił, że to superbryka, a gdy nawali coś w Mercedesie, to wściekły właścieciel takowego powie, że to "Scheisswagen".   :-DD

jami

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Września 2005, 23:23:04 »
Cytat: Yaga
Ups, ktoś poczuł sięurażony.  

Nie, urażony nie, raczej znudzony monotonnią odwołań siędo tego, ze "inni mają jeszcze gorzej"   :cnice  .

Yaga

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Września 2005, 23:28:52 »
No cóź, straszni z nas nudziarze.   :wink:  
Na forum fiata czy opla pewnie jest różnorodniej. Co post, to inna usterka.   :adiabelek    :wink:    :wink:  

PS
Just kidding.   8)

andy_1974

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Września 2005, 10:39:32 »
przegląd przy 60.000 km, rok prod. 05.2003
1. malowanie rdzewiejącej tylnej klapy,
2. wymiana tylnego prawego  łożyska,
3. wymiana pokrywy pod paskiem osprzętu-wyciek oleju
4. brzęczący rozrusznik - ale serwis nic oczywiście nie słyszy - chyba nagram im ten dzwięk. krawaciarz twierdzi, że silniki vvti tak mają, więchyba skrobnędo TMP.
przy pierwszym zgłoszeniu wycieku oleju twierdzili, że sięsilnik spocił!haha
5. stuki  w zawieszeniu - serwis nie słyszy a nie miałem czasu jeżdzic z serwisantem-zostawiłem na następny raz
jest to moja pierwsza toyota i oczekiwałem chociaż tej legendarnej niezawodności.
pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl