Autor Wątek: Aktualizacja nawigacji C-HR 2  (Przeczytany 8982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
Odp: Aktualizacja nawigacji C-HR 2
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Lipca 2026, 22:31:03 »
Tak, faktycznie, to jest wersja oprogramowania, a wersja map jest w menu nawigacja/aktualizacja, w międzyczasie byłem jeszcze pogmerać. Nie spisałem ich akurat bo byłem bez niczego, adekwatnie do temperatury niczym w piekle
HW CW 2200 to na pewno wersja aktualna do plugin, system T2. Do HEV jest nowsza wersja. Mi się udało zainstalować najnowsze mapy z pendrive, ja mam plugin. Miałem, wymuszoną przeze mnie, aktualizację software w ASO, ale bez zmiany numeru (dalej jest 2200), były to jakieś łatki i nie wchodziły OTA.

Offline d@mian

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota c-hr
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Sierpnia 2026, 09:03:55 »
Po tej wymuszonej aktualizacji softu OTA Ci działa? W takim wypadku możliwe, że u mnie też aktualizacja softu pomogłaby przepuścić aktualizację map.

Obecny status: centrala nie umie pomóc, stacja multimedialna do wymiany, czekam aż przyjdzie część

Tak, faktycznie, to jest wersja oprogramowania, a wersja map jest w menu nawigacja/aktualizacja, w międzyczasie byłem jeszcze pogmerać. Nie spisałem ich akurat bo byłem bez niczego, adekwatnie do temperatury niczym w piekle
HW CW 2200 to na pewno wersja aktualna do plugin, system T2. Do HEV jest nowsza wersja. Mi się udało zainstalować najnowsze mapy z pendrive, ja mam plugin. Miałem, wymuszoną przeze mnie, aktualizację software w ASO, ale bez zmiany numeru (dalej jest 2200), były to jakieś łatki i nie wchodziły OTA.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Sierpnia 2026, 09:30:00 »
Po tej wymuszonej aktualizacji softu OTA Ci działa?
Mapy zainstalowałem ręcznie z usb. Czy OTA działa to nie wiem, ale nawigacja on-line działa bez problemu. WIdzę to po lokalizacji pobliskiego hotelu, za każdym razem gdy jadę w pobliżu mapa pokazuje  go po innej stronie ulicy, czasami całkiem w polu, a czasami myli hotel z zakładem poprawczym (jakieś 500 m różnicy). W porównaniu z nawigcją Toyoty to Google jest tu bezbłędne.
Ja mam jeszcze ten problem, że w miejscu gdzie mieszkam jest kiepski zasięg sieci i DCM czasami się zawiesza, problem z rozpoznaniem/zmianą kierowcy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl