A to nie jest lokalnie zapisane?
Ja bym się upewnił że nie wisi żadna aktualizacja multimediów, tego nie będzie na widocznych akcjach serwisowych - najlepiej się w ASO upewnić (a jeśli problem z ASO to z toyota-tech info albo od Colin'a).
DCM powinien się przestać komunikować po iluś tam próbach po aktualizacji, ale problem może leżeć w samych multimediach.
Lokalnie jest zapisane, ale chyba niektóre ustawienia personalne wymagają komunikacji DCM i przy moim częstym braku zasięgu system głupieje. Jako główny kierowca jest moja żona, rozpoznawana kamerą i telefonem. Telefon się loguje jako główny, ale kierowcę loguje jako gościa. Jak samochód jest w miejscu z dobrym zasięgiem, to nie ma problemu z logowaniem. Może to też być problem z preferencją Wi-Fi dla telefonu, mam zasięg Wi-Fi wszędzie wokół domu więc telefony pozostają zalogowane do routera, może sam BT nie wystarcza.
Tak jak pisałem wcześniej, wymusiłem na ASO podłączenie do systemu i okazało się, że są jakieś małe, nie zmieniające samego systemu aktualizację. Musiałem jechać drugi raz aby je zainstalować.
Toyota-tech też sprawdzałem.