Zeby nie było - pełna zgoda ze ten co pisał kod to był zbieraczem bugów, bo tak się po prostu nie powinno robić

Co do wygłuszenia, wcześniej jeździłem Rav HEV z 2021 roku i jest kolosalna różnica. Przy 150-160 nie słychać silnika, tylko wiatr ale moim zdaniem dramatu nie ma. Jeszcze raz - porównując do mojej poprzedniej ravki to jest niebo a ziemia.
Doładowywanie baterii jest, w sensie grafika pokazuje ze jak chodzi silnik to daje moc na kola + do baterii. Nie ma tylko tego trybu doładowywania baterii który był w poprzednim PHEVie.
Mogę się mylic oczywiście ale przy jeździe z aktywnym silnikiem spalinowym bateria jest ładowana, tak samo przy rekuperacji z hamowania.
Odnosnie jednostajnej jazdy w większości korzysta z bateryjki, czasem odpala silnik ale bez włączonego monitora trudno to wyczuć.
Przy przyspieszaniu włącza się spalinowy ale tez trzeba patrzec na ekran bo nie słychać.
Przy konkretnym przyspieszaniu z kickdown, juz słychać motorynkę, ale ze przyspiesza szybko to przechodząc do jednostajnej jazdy wszystko znika (oprócz wiatru).
+ moje opinie są teraz bardzo subiektywne bo się mega jaram tym autem

dam znać za miesiąc/dwa