Autor Wątek: Sekwencja czy zwykłła, ile litółw wejdzie do zbiornika w komorę  (Przeczytany 46034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jacek1

• Gość
sekwencja czy zwyk³a, ile litrów wejdzie do zbiornika w ko
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Listopada 2005, 21:28:15 »
Cytat: bele
jeżeli nie ma rożnicy to jest to bardzo ważna informacja, bo 3 tys. wiecej to jest nad czym sięzastanawiać.
pytanie jak to wygląda w spalaniu, bo różnica jest napewno, a przyspieszenie można sobie podarować przy 3.0V6

ja już nie wiem o co chodzi z tym spalaniem???!!!
14 literków na trasie gazu przy prędkości jakieś 80-110km gazu w automacie 2.2 to chyba przegięcie pały??gaz II generacji

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Listopada 2005, 22:13:11 »
przegięcie? moja 2.2 ostatnio łyknęła 19, więc sięnie martw, no ale butowałem ostro, cały czas powyżej 170 :)

ale potwierdzam że jechałem 100kmph przez 90km i spaliła okrągłe 11 literków, więc nie powiem żeby to był jakiś superoszczędny silnik... a może ja jeździć nie umiem? :)

tyle że mam 4 generacjęi miałoby być dobrze, a jest źle... no i pałeru nie ma :(
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Listopada 2005, 22:27:17 »
Cytat: jacek1
Cytat: bele
jeżeli nie ma rożnicy to jest to bardzo ważna informacja, bo 3 tys. wiecej to jest nad czym sięzastanawiać.
pytanie jak to wygląda w spalaniu, bo różnica jest napewno, a przyspieszenie można sobie podarować przy 3.0V6

ja już nie wiem o co chodzi z tym spalaniem???!!!
14 literków na trasie gazu przy prędkości jakieś 80-110km gazu w automacie 2.2 to chyba przegięcie pały??gaz II generacji
\
To jest przegięcie :-( Przy tej prędkości powienienś ledwie wyjśc z 10 litrów No chyba, że miałeś lawetęza sobą i pod wiatr ?   :-DD  
Gdzie tankujecie LPG ?
Mi spalanie spadło o 2l po zmianie stacji na statoil i shell czasem orlen. Tankowanie w 'tanich stacjach' kosztowało więcej - paliła o 2-3 litry wiecej LPG przy mniej więcej tych samych warunkach. Nie polecam też BP

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 15 Listopada 2005, 22:32:10 »
auto dostaje gaz tylko i wyłącznie z shella, na niczym innym nie tankuję, po tym jak vectra po 3 latach tankowania tylko i wyłącznie na orlenie, miała do wymiany pół instalacji gazowej, bo po rozebraniu wyglądała jak posmarowana miodem spadziowym z domieszką ziaren, wiórków i przeróżnych paprochów.

jedyne co mnie jeszcze może drzeć to ustawienie instalacji, bo auto jest wyraźnie słabsze na gazie niż na pb ( -10 Vmax )

pzdr
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Listopada 2005, 22:33:59 »
no nie wiem, 10 litrów to chyba cięzko, najmniejsze spalanie to chyba 11,5l (LPG) w trasie (c.a 100-120km/h i klima).

tankujęzawsze na stacjach Tesco, paliwo mają takiej samej jakości co Shell. A taniej. BP nie polecam.

setunia

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Listopada 2005, 20:23:37 »
Hmmmm
Nie wiem jakiej generacji macie te zbiorniki we wnękach, ale do mojego 37,5l to max  :cry: oczywiście na legalizowanych dystrybutorach  :D bo na innej maści to różnie wychodziło napełniam toto dokładnie co 250 km więc kto chce to niech sobie liczy.
Pora roku nie gra roli, ale ciężar stopy bardzo - jak poszalałem to oprózniłem zbiornik po 180km. Taki już dostałem, lecz gdybym dzisiaj kupował instalkęna pewno nie kupiłbym zbiornika "w kole" bo teraz koło mi siętelepie po bagażniku.
Pomimo, że jest to instalka 2 gen nie narzekam na nią - do spokojnej jazdy wystarczy.
Co do zniszczenia przepływomierza i innych "awarii powystrzałowych" to u mnie jest zainstalowana gumowa opaska, która przejęła wszystkie strzały, a za przepływomierzem jest blacha niedopuszczająca do jego zniszczenia.
Jak chcęposzaleć to wyłączam gaz i zażywam przyjemności z jazdy.
Jedynie trzeba faktycznie uważać na regulacjęinstalacji gazowej. U mnie po kupnie silnik siędławił na wysokich obrotach i była to wina złego ustawienia "średnicy autatora" po tej korekcji i zmianie stacji tankowania mieszanka jest OK poprawiły sięosiągi (240 gaz) a wystrzały występuja co ok 3-4 miechy więc da sięz tym żyć :)

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Listopada 2005, 23:00:41 »
Cytat: yufuyf
no nie wiem, 10 litrów to chyba cięzko, najmniejsze spalanie to chyba 11,5l (LPG) w trasie (c.a 100-120km/h i klima).

tankujęzawsze na stacjach Tesco, paliwo mają takiej samej jakości co Shell. A taniej. BP nie polecam.

Mi sięudało jadąc na trasie ~90km/h zejsc do 9,5L/100 prz ~120-150km/h jakis 11,5L/100.
W mieście w lecie bez klimy 13,5-14L/100 a teraz jak jest zimnawo to ~15-16L/100 (miasto)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Listopada 2005, 23:20:02 »
... to ja już nic nie mówię... :(
3VZ.pl

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Listopada 2005, 01:29:04 »
ja muszęsiępochwalić, że dzisiaj zatankowałem 52 litry bravo

To jaki Ty zbiorniczek masz   :shock:  60 ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Listopada 2005, 02:14:32 »
może mieć 65, na przykład taki STAKO w rozmiarze 630x270. do Camry kombi wchodzi bez wystawania 650x270 - 70l,  tylko że te barany co mi montowały gaz nie mogli takiego ściągnąć, więc mam 60l do którego wchodzi 48l i tankujęjak głupi co 250-300km :(  a Ci sięwymawiają że nie ma zbiorników i dlatego nie mogą mi nic innego sprowadzić... oj chyba zrobięzadymęw centrali, to sięmoże coś ruszy... pzdr
3VZ.pl

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Listopada 2005, 02:26:03 »
Cytat: marcinm
może mieć 65, na przykład taki STAKO w rozmiarze 630x270. do Camry kombi wchodzi bez wystawania 650x270 - 70l,  tylko że te barany co mi montowały gaz nie mogli takiego ściągnąć, więc mam 60l do którego wchodzi 48l i tankujęjak głupi co 250-300km :(  a Ci sięwymawiają że nie ma zbiorników i dlatego nie mogą mi nic innego sprowadzić... oj chyba zrobięzadymęw centrali, to sięmoże coś ruszy... pzdr

Sie troszkępogubiłem bo temat :
sekwencja czy zwykła, ile litrów wejdzie do zbiornika w kole

Uzupełniająco :
jak zrobiłem dla mojej babuszki (kiedyś) szum ze nie mają obiecanego 50L , tylko 40-kę...
to znaleźli ale wpakowali mi taki ale po lewej stronie bagażnika    :shock:  
i musiałem jako laik uwierzyć że inaczej sie nie dało.

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Listopada 2005, 12:43:38 »
Cytat: Spro-ket
ja muszęsiępochwalić, że dzisiaj zatankowałem 52 litry bravo

To jaki Ty zbiorniczek masz   :shock:  60 ?

zdaje się, że 55l, w kole.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Listopada 2005, 12:59:39 »
Cytuj (zaznaczone)
zdaje się, że 55l, w kole.

i zmieściłeś 52  ?       :bwhatsup                    
Długie masz chyba wentylki ...   :wink:  
Kolejny dystrybutor do kontroli          :|

urbitek

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Listopada 2005, 01:14:35 »
Witam ! Właśnie od tygodnia stałem sięszczęśliwym posiadaczem Camry V6 '92. Chciałbym ją zagazować, i tu moje pytanie gdzie w Warszawie tanio i dobrze założą do niej instalację? może ktoś polecić ?

Pozdrawiam

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Listopada 2005, 14:17:50 »
Tanio czy dobrze ? Sekwencja. Warsztat na Szpaczej - znają siębdb tylko obsługe posprzedażową mają kiepską...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl