Hmmmm
Nie wiem jakiej generacji macie te zbiorniki we wnękach, ale do mojego 37,5l to max

oczywiście na legalizowanych dystrybutorach :D bo na innej maści to różnie wychodziło napełniam toto dokładnie co 250 km więc kto chce to niech sobie liczy.
Pora roku nie gra roli, ale ciężar stopy bardzo - jak poszalałem to oprózniłem zbiornik po 180km. Taki już dostałem, lecz gdybym dzisiaj kupował instalkęna pewno nie kupiłbym zbiornika "w kole" bo teraz koło mi siętelepie po bagażniku.
Pomimo, że jest to instalka 2 gen nie narzekam na nią - do spokojnej jazdy wystarczy.
Co do zniszczenia przepływomierza i innych "awarii powystrzałowych" to u mnie jest zainstalowana gumowa opaska, która przejęła wszystkie strzały, a za przepływomierzem jest blacha niedopuszczająca do jego zniszczenia.
Jak chcęposzaleć to wyłączam gaz i zażywam przyjemności z jazdy.
Jedynie trzeba faktycznie uważać na regulacjęinstalacji gazowej. U mnie po kupnie silnik siędławił na wysokich obrotach i była to wina złego ustawienia "średnicy autatora" po tej korekcji i zmianie stacji tankowania mieszanka jest OK poprawiły sięosiągi (240 gaz) a wystrzały występuja co ok 3-4 miechy więc da sięz tym żyć