Eddie jak zauważyłeś dział LPG jest raczej małym działem i wolno rozrastającym się - przynajmniej ostatnio

A co do gazu w aucie.
Ja bym tu podzielił sprawę na kilka rzeczy.
Gaz i jego beee kojarzy się z pierwszymi instalacjami I i II generacji gdzie nie ma co ukrywać to jak wrzud na d... każdego zdrowego i normalnego silnika. Auto traci moc i moment obrotowy i na LPG i na Pb i powiedzmy szczerze poza tym że jest taniej to te taniej wymaga sporo wyżeczeń. Dzisiaj przy wzrostach cen LPG to taniej jest pojęciem względnym. Ale kiedyś zamiast wypić z kumplem po dwa browce w pubie zalewaliśmy za 20 pln i śmigaliśmy do znajomych z Warszawy na 3-4 h pogadać /na kawę/ i wracaliśmy za niecałe 20 PLN gdzie ta podróż na pb by wynosiła cyrka 50 czy 60 pln.
Dzisiaj LPG na układach wtrysku gazu to już zupełnie inna bajka. I raz dobrze dobrana i dostrojona instalacja / oczywiście serwisowana/ to rozwiązanie ciekawe i dające także oszczędności, nie ujmując osiągów auta. Natomiast różnica cenowa między Pb a LPG no cóż zależy od tego ile się śmiga. Jeśli ktoś robi 500 czy 1000 km miesięcznie ma w kieszeni 30 czy 50 pl ale jeśli jest to no 5000 km to mamy już 300 pln.
Ale wiadomo że silnik jest stworzony do Pb i na takowym paliwie śmiga najlepiej to nieulega wątpliwości.
Osobiście także przeszedłem z LPG na Pb. Powód śmigam cariną niewiele, różnica w cenach pb i LPG niewielka odpowiednio 3,50 i 2,08 co w efekcie daje różnicę 5 plnów na 100 km / i trzeba odjąć Pb na rozruch/ i oszczędność na LPG nie jest kwotą wymierną