Witam szanowne grono!
Jeżeli ktoś jeszcze potrzebuje informacji na ten temat to ja się podzielę moimi dzisiejszymi doświadczeniami.
Mam Toyotę Auris II z 2013 r. montowaną w Wielkiej Brytanii. Co do dokładnej wersji wyposażenia nie jestem pewien bo moje wyposażenie jest dość niestandardowe. Niestandardowo na przykład nie było tempomatu. Czytając to forum stałem się bogatszy o wiedzę jak i nowe obawy że guzik z tego może wyjść. Niepotrzebnie

Zakupiłem na Allegro manetkę (90 zł) i zaślepkę (25 zł).

Nie będąc pewnym efektu podjąłem się samodzielnego montażu z nastawieniem że raczej nie zadziała i będę musiał poszukać elektryka który mi podokłada przewody w wiązce.
Wyzwaniem było (robiąc to pierwszy raz w życiu) zdjęcie poduszki powietrznej i... w sumie tyle. Przykręcenie manetki, wpięcie wtyczki w przygotowane do tego celu gniazdo - z tym porazdiłby sobie piętnastolatek.
I co?
Surpise!
Działa! Na wyświetlaczu pokazuje się wszystko co trzeba, i wszystko działa jak trzeba.
Morał z tego jest taki, że warto próbować coś zrobić samemu bo można zaoszczędzić sporo kasy. Ja zaoszczędziłem około 150 -200 zł

Powodzenia życzę

PS: Jedna zasada. Wszystkie operacje przy poduszce trzeba wykonywać przy odłączonym akumulatorze (jakbyś przez przypadek śrubokrętem nie trafił w sprężynę a w przewód i wywołał inicjację poduszki to mogłaby ona poczynić sporą krzywdę z połamaniem rąk włącznie)