Jestem już po naprawach w serwisie i wygląda to tak :
- pojechałem powiedziałem co i jak i zaproponowali wymianę kompletnego sprzęgła
- sprzęgło wymieniłem, udało się w toyocie na gwarancji (kupiłem samochód w programie toyota pewne auto, a tam dają rok gwarancji i udało się z tej gwarancji skorzystać, więc rachunek był 0 zł

)
- po wymianie jest lepiej ale, opisywane defekty wciąż występują, czyli drgania przy obrotach 1900-2000 obrotów i dziwny dźwięk, chociaż są mniejsze
- po wymianie jeździłem z jakimś magikiem z tego serwisu bo wciąż miałem wątpliwości i ten gościu mówi, że niestety w tych aurisach tak już jest i nic z tym nie mogą zrobić, wymiana sprzęgło łagodzi objawy i tyle co można zrobić
- poza tym mówił, że te drgania są winą wadliwej konstrukcji mocowania silnika, a z tym to już nikt nic nie zrobi, sam nie wiem co o tym myśleć ?
- jedyne co dobre z tego to mam za darmo nowe sprzęgło i jestem miło zaskoczony tym, że nie musiałem się wykłócać o gwarancję

więc jak na forum znienacka nie objawi się jakiś "geniusz" który będzie miał sprawdzony sposób na poprawienie sytuacji, to trzeba z tym będzie jakoś żyć, w sumie się już człowiek przyzwyczaił