stałem w kolejce ze 30 minut z ludźmi z pełnymi koszami jakiś kasz, makaronów i innych konserw
Coraz mniej ludzi się z tego śmieje ,bo to zapasy mogą być nie na dwa tygodnie .Jak rodzinka powróci z zarobkowego kraju ,to będzie jak znalazł , a na miesiące i tak nie starczy . Warto poczytać nowe zasady zakupowe Biedry .
jak wymienić wycieraczkę z tyłu?
Wycieraczkę samą ,czy ramie całe też .
Wycieraczkę to prosta sprawa pewnie ,a ramię standardowo pewnie plastik końcowy nad wałkiem do góry ,a potem spryskać śrubę czymś i z czuciem . Wymieniałem w innym aucie Japan i zdziwiłem się ,wieloklin jest na czubku wałka ,a w ramieniu metalowy pierścień gładki i stożkowy . Dokręcając ,wieloklin wbija się w ten pierścień ,w ten sposób ramie się nie obraca na wałku . W innym aucie ten pierścień spuchł , pewnie aluminium się utleniło , plastik pękł i całość już ledwie się trzymała . Aby śrubę odkręcić musiałem metalowymi cackami ala sala operacyjna ,wyskrobać z pod nakrętki resztki metalu , oraz oczyścić rowki wieloklina . Dałem tam trochę smaru miedzianego , by w przyszłości było łatwiej . A wałka samego nie musiałem blokować , był jakoś zblokowany i z dalszymi połączeniami nic się nie stało i nie przestawiło się .