Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596717 razy)

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1425 dnia: 24 Kwietnia 2015, 15:35:51 »
jakimi parametrami muszą charakteryzować się nakrętki do felg do Aurisa 2007 1.6, mam do kupienia okazyjnie felgi alu od avensisa 2.2d także muszę dokupić nakrętki najlepiej na aledrogo.
do alu muszą mieć kołnierz - reszta to standard
M12x1,50 - tutaj masz takie, które podejdą na pewno, ale będziesz musiał je sobie oczyścić
http://allegro.pl/toyota-nakretka-do-felg-aluminiowych-avensis-auris-i5110932161.html
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2015, 15:37:40 wysłana przez BiKej »
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #1426 dnia: 24 Kwietnia 2015, 15:51:56 »
M12x1,50 - tutaj masz takie, które podejdą na pewno, ale będziesz musiał je sobie oczyścić
http://allegro.pl/toyota-nakretka-do-felg-aluminiowych-avensis-auris-i5110932161.html
ale trzema to i jednego koła nie przykręci

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1427 dnia: 24 Kwietnia 2015, 15:54:19 »
ale trzema to i jednego koła nie przykręci
ktoś wykupił reszte..
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1428 dnia: 24 Kwietnia 2015, 16:30:39 »
Sprawa wygląda tak. Przepaliła mi się żarówka mijania. Zadzwoniłem na assistance z ubezpieczalni. Pomoc drogowa zadzwoniła do mnie i mi wmawiała, że w tym modelu to jest strasznie ciężkie do wymiany i trzeba demontować pół samochodu, i lampę ustawiać później, i uhuhu ohohu. Zadzwoniłem ponownie do ubezpieczalni i stwierdziłem, że w takim razie za co ja płacę.... Pani powiedziała, że się tym zajmie. Po 5 min dzwonił inny facet, już chętny do przyjazdu. Z racji tego, że przy okazji zamówiłem sobie night breakery, umówiłem się z nim na jutro. Auta i tak nie potrzebuje na gwałt. Zaglądałem tam pod maskę i nie za bardzo sam mogę dojrzeć tej żarówki bo mam osłony. Czy po zdemontowaniu osłon faktycznie tam jest jakaś wielka filozofia????

Offline adamuno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1429 dnia: 24 Kwietnia 2015, 16:51:37 »
Żadnej filozofii

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1430 dnia: 24 Kwietnia 2015, 16:53:23 »
No tak sądziłem.... kit wciskają...

Offline adamuno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1431 dnia: 24 Kwietnia 2015, 16:54:14 »
instrukcja AURISA STRONA 461

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1432 dnia: 24 Kwietnia 2015, 16:58:12 »
 <zalamka> no tak zapomniałem o instrukcji!! u mnie str 311.

Offline adamuno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1433 dnia: 24 Kwietnia 2015, 17:08:28 »
tymczasowo jeśli masz przeciwmgielne to możesz je przełożyć do reflektora jest identyczna żarówka

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1434 dnia: 24 Kwietnia 2015, 17:24:13 »
Sprawa wygląda tak. Przepaliła mi się żarówka mijania. Zadzwoniłem na assistance z ubezpieczalni. Pomoc drogowa zadzwoniła do mnie i mi wmawiała, że w tym modelu to jest strasznie ciężkie do wymiany i trzeba demontować pół samochodu, i lampę ustawiać później, i uhuhu ohohu. Zadzwoniłem ponownie do ubezpieczalni i stwierdziłem, że w takim razie za co ja płacę.... Pani powiedziała, że się tym zajmie. Po 5 min dzwonił inny facet, już chętny do przyjazdu. Z racji tego, że przy okazji zamówiłem sobie night breakery, umówiłem się z nim na jutro. Auta i tak nie potrzebuje na gwałt. Zaglądałem tam pod maskę i nie za bardzo sam mogę dojrzeć tej żarówki bo mam osłony. Czy po zdemontowaniu osłon faktycznie tam jest jakaś wielka filozofia????

Co ja czytam  :shock: :o <zalamka> :laugh:

Szybciej wymienić żarówkę niż do ubezpieczalni dzwonić. W ogóle po co tam dzwonić?

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1435 dnia: 24 Kwietnia 2015, 17:30:31 »
Mam assistance premium a oni mi taki kit..... Dobrze, że ubezpieczyciel zareagował. A patent z przrciwmielnymi bardzo dobry! Teraz pytanie. Jeśli tam są takie same żarówki czy można je używać jako światła dzienne? Pewnie nie bo klosz robi różnicę?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1436 dnia: 24 Kwietnia 2015, 17:49:06 »
Ja sobie sama wymienilam pozycyjne w aurisie, a do nich taki sam ciasny dostep jak do mijania i dalam rade bez demontowania polowy samochodu  :grin: Nie mialam wprawdzie oslony ale ona chyba trzyma się na zatrzaskach? Za to do przeciwmgielbych jest gorzej bo spod kola trzeba dochodzic i demontowac osłonę błotnika.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1437 dnia: 24 Kwietnia 2015, 17:56:38 »
Ja nawet tam połowy ręki nie zmieszcze. Nie mam tego lewarka do podważania wpinek, wróciłem do domu z pracy o 6 rano i drzemałem 2h. Uznałem, że to odpowiedni moment na skorzystanie z assistance. :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1438 dnia: 24 Kwietnia 2015, 18:33:24 »
Aaa, myślałam, że one są na wcisk. Ale po coś ma się ubezpieczenie, więc czemu nie skorzystać. Fakt, że do wymiany trzeba mieć dość smukłą dłoń. Ja takie wygibasy uskuteczniałam, klękałam przed aurisem, że jak ktoś lookał z okna to miał ubaw po pachy.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1439 dnia: 24 Kwietnia 2015, 18:44:38 »
Szkoda, że mamy do siebie tak daleko. Pewnie byś mi profesjonalnie to zrobiła. No i piwko byśmy wysączyli :P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl