Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596679 razy)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2565 dnia: 24 Stycznia 2017, 21:36:04 »
jest wątek na ten temat

Offline kreciczeq223

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2566 dnia: 26 Stycznia 2017, 19:42:35 »
Odpadła mi część osłony termicznej mniej więcej na wysokości foteli przednich.
Przejmować się i szukać na siłę na szrotach, czy dać sobie spokój?

Offline waldi102

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2567 dnia: 28 Stycznia 2017, 09:58:10 »
Forumowicze - gdzie można znaleźć wykresy mocy i momentu w układzie hybrydowym Aurisa?
W dostępnych materiałach dowiedziałem się tylko, że spalinowy ma 99KM i 147Nm, elektryczny 80KM i około 207 Nm, ale nie mogę znaleźć informacji, jak to wygląda w ,,czasie i przestrzeni''.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2568 dnia: 28 Stycznia 2017, 12:26:36 »
To ja jeszcze dopytam.... a jak to się ma do CH-R.

Tam podają w katalogu, że spalinówka ma 122KM o elektryku milczą, ale piszą, że całość ma też 122KM. To jak to jest tych 136KM podawanych w katalogu dla Aurisa?

Offline waldi102

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2569 dnia: 28 Stycznia 2017, 12:39:17 »
W C-HR silnik spalinowy też ma 99KM. Różnica jest taka, że poprzesuwali maksymalną moc i sumuje się na 122KM, a w Aurisie jest 136 KM. Tylko przy jakich obrotach to nie wiem.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2570 dnia: 28 Stycznia 2017, 12:59:07 »
Do tych co kupowali na firmę. Przy zakupie nowego samochodu u dilera mieliście fakturę wystawiał diler czy toyota?

Chodzi mi o fakturę, a nie o zamówienie czy umowę.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2571 dnia: 29 Stycznia 2017, 03:07:51 »
To ja jeszcze dopytam.... a jak to się ma do CH-R. Tam podają w katalogu, że spalinówka ma 122KM o elektryku milczą, ale piszą, że całość ma też 122KM. To jak to jest tych 136KM podawanych w katalogu dla Aurisa?
C-HR ma nowszą wersję napędu, z najnowszego Priusa. W Aurisie jest poprzednia.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2572 dnia: 29 Stycznia 2017, 08:57:51 »
To dlaczego a słabszą? lub na słabiej zaprogramowaną?

Piszę w kontekście postu, w którym jazda po górka została opisana jako budząca niesmak.

Samochód ani nie specjalnie lżejszy od Aurisa, ani nie specjalnie mniejszy. Jestem ciekaw dlaczego zmiana w tym kierunku.

Offline ramzes3333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2573 dnia: 29 Stycznia 2017, 13:40:25 »
Podczas aktywowania SIPA  ciagle mam komunikat: "System IPA niedostępny, zatrzymaj pojazd, obróć kierownicę maksymalnie od lewej do prawej."
Kręcenie kierownicą nic nie daje. Da się coś z tym zrobić czy trzeba jechac do ASO?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2574 dnia: 29 Stycznia 2017, 14:01:38 »
Podczas aktywowania SIPA  ciagle mam komunikat: "System IPA niedostępny, zatrzymaj pojazd, obróć kierownicę maksymalnie od lewej do prawej."
Kręcenie kierownicą nic nie daje. Da się coś z tym zrobić czy trzeba jechac do ASO?

U mnie w pewnym momencie samo się "odblokowało", za którymś kręceniem. Później nigdy już problemu nie było. W ASO nie byłam

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #2575 dnia: 29 Stycznia 2017, 14:04:34 »
już dobrze nie pamietam , ale chyba ze 3 razy trzeba było obrócić "od dechy do dechy".

Offline ramzes3333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2576 dnia: 29 Stycznia 2017, 14:30:11 »
Kręciłem wiele razy i nie przynosiło to efektów. Przed chwilą znalazłem instrukcję na zagranicznym forum i od razu sprawdziłem, DZIAŁA!  :cheesy:

Instrukcja:

I have the same issue with my new Auris Hybrid. The normal calibration does not help.

This procedure solve my problem:

First make sure you have got engine started, apply the parking brake, depress the brake pedal and the gear is in P position.

1. Operate the light control switch within 5 seconds with the IPA main switch assembly pressed and held: Off=>Tail=>Off=>Tail=>Off=>Tail=>Off=>Tail=>Off=>Tail.

-Check that "WRITE ZERO-POINT OF STEERING ANGLE" is displayed on the multi-information display and the No. 2 clearance warning buzzer sounds at 0.15-second intervals.

2. Check that the steering wheel is centered (approximately +/- 5 degrees or less) and then press the IPA main switch.

-Check that "WRITE MAXIMUM STEERING ANGLE" is displayed on the multi-information display, the No.2 clearance warning buzzer sounds at 0.075-second intervals and the steering angle neutral point is memorized.

3. Turn the steering wheel to the left and right lock positions and press the IPA main switch.

-Check that "END OF ADJUSTMENT" is displayed on the multi-information display, the No. 1 clearance warning buzzer sounds for 1 second after the No. 2 clearance warning buzzer stops sounding and initialization is completed.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2577 dnia: 29 Stycznia 2017, 14:49:47 »
No ładnie, a instrukcja w tej kwestii milczy :/

Mnie zastanawia coś innego. Czy za każdym razem gdy chcemy skorzystać z tego systemu trzeba po włączeniu przyciskiem kręcić kierownicą?

Bo jeżeli tak, tzn., że musimy stać, a ja myślałem, że można to włączać w "locie", np. jadąc wzdłuż łańcuszka samochodów.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #2578 dnia: 29 Stycznia 2017, 15:00:10 »
widocznie było to pierwsze użycie SIPA lub akumulator był odpinany. Chociaż u mnie odpięcie akumulatora nie przeszkadza, a w aurisie z tego co było na forum już tak.

Offline ramzes3333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2579 dnia: 29 Stycznia 2017, 15:03:45 »
No ładnie, a instrukcja w tej kwestii milczy :/

Mnie zastanawia coś innego. Czy za każdym razem gdy chcemy skorzystać z tego systemu trzeba po włączeniu przyciskiem kręcić kierownicą?

Bo jeżeli tak, tzn., że musimy stać, a ja myślałem, że można to włączać w "locie", np. jadąc wzdłuż łańcuszka samochodów.

Jak raz skalibrowałeś to już nie musisz kręcić. Wydaje mi się, że jadąc nacisnąłem przycisk (nie musiałem się zatrzymywać) i zaczęło wykrywać lukę między samochodami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl