Allianz - 3350 (brak ochrony żniżek ale dodatkowe osobne ubezpieczenie jak opisywałem wcześniej)
EliEli... Czy w Allianz cenę ubezpieczenia miałeś taką, jaką wyklikałeś na ich stronie czy coś jeszcze wynegocjowałeś na miejscu/przez telefon? Pod koniec ubiegłego roku, podczas zakupu samochodu (Auris HSD TS Comfort + Tech + Safety, nie z wyprzedaży, a zamówiony "normalnie" w sierpniu, bo chciałem mieć możliwość zamontowania haka, a takich nie ma w ofercie wyprzedażowej) zapłaciłem za pakiet dilerski OC+AC w PZU, chyba w wersji max., około 3200zł. Teraz, aby przedłużyć na takich samych warunkach, musiałbym zapłacić 4350zł. Po przeczytaniu Twojego wpisu, wyklikałem sobie kalkulację w Allianz. Wyszło 7370zł. Za to samo, co w PZU. A myślałem, że w PZU jest drogo...
PS. Zapytałem Panią w dziale ubezpieczeń w salonie, gdzie rok temu kupiłem samochód, skąd taki wzrost ceny ubezpieczenia (rok ubiegły 3200zł, teraz 4350zł, za to samo). Usłyszałem, że to przez wzrost liczby kradzieży samochodów hybrydowych, że towarzystwa ubezpieczeniowe znacznie wyżej wyceniają ryzyko takiego ubezpieczenia.