Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596105 razy)

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #6150 dnia: 25 Maja 2021, 11:06:20 »
W razie potrzeby będzie i oliwiarka

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #6151 dnia: 25 Maja 2021, 12:49:11 »
Dzięki. :good:

Czyli w tej wersji zegarów, nie ma przy odpalaniu silnika, stałej oliwiarki. Trzeba chyba uznać, że w zgodzie z opisem tych zegarów, tak multifunkcyjnie ta kontrolka przeszła na środkowy wyświetlacz i dołączyła do innych krytycznych komunikatów. Nie wiem gdzie w tym wygodę widać, bo czasem się opisuje jak w danych warunkach, czy oleju ta kontrolka gaśnie. Tak tutaj nie da rady.

Może jak by zrobić stan oleju na MIN, to by się pokazała, lub po wymianie oleju i pierwszym odpaleniu. Tylko nie odpalajcie przy otwartych drzwiach, bo nie wiem jakie są priorytety, info o otwartych drzwiach a oliwiarka. W ASO można jeszcze wykonać jakąś ich kontrolę zegarów.

Niech jeszcze ze dwie osoby to potwierdzą i będzie bankowa pewność.
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2021, 12:55:58 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #6152 dnia: 26 Maja 2021, 10:30:47 »
Dziś coś odkryłem, czy to eureka to nie wiem. Kiedyś aby sprawdzić jak komp przeliczy bak na km, skasowałem obydwie strony spalania na radiu. No i wtedy na tych stronach skale się pozmieniały, na zegarach pasek zawsze ma 0-10, a w radiu było wszędzie 0-5. Po skasowaniu w radiu zmieniło się to na 0-10. Pytałem tu czy jest jakiś powrót do fabrycznych ustawień, ale podpowiedź nie padła, a w radiu nie ma takiej opcji.

No i dziś czekając w aucie, lekko przekręciłem na chwilę przed odpalaniem kluczyk, tak że włączyło się radio i zaświecił się woltomierz w zapalniczce, lampki na desce nie świeciły się. Standardowo przy odpalaniu omijałem ten krok z automatu, czyli od razu na lampki kontrolne deski i po ich zgaśnięciu zapłon. A dzisiaj po niepełnym przekręceniu do lampek, powróciła na obydwu stronach radia dawna skala 0-5, jakiś reset lub zaciągnięcie pierwotnych ustawień. Nie wiem jak to nazwać.

Zauważyłem to od razu, bo pasek na radiu był wyższy i dłuższy od paska pomiędzy zegarami.

Sprawdziłem to ponownie, po lataniu w pierwszej pozycji chodzi jeszcze wiatrak chłodnicy. No i co takie krokowe kręcenie kluczyka, z postojem na pierwszym stopniu, to skala za każdym razem zmienia się z 0-5 na 0-10. Czyli musiałem kiedyś raz tak zrobić i zmieniło się na 0-10, a dalej już tę pozycję kluczyka omijałem.

« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2021, 11:13:40 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline Maroslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6153 dnia: 26 Maja 2021, 18:40:04 »
Czy ktoś się orientuje w sprawie wyświetlania zawartości telefonu ( głównie chodzi mi o nawigację) w Aurisie HSD 2015r)?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #6154 dnia: 26 Maja 2021, 21:05:31 »
Czy ktoś się orientuje w sprawie wyświetlania zawartości telefonu ( głównie chodzi mi o nawigację) w Aurisie HSD 2015r)?
Nie da sie. Jest mirrorlink ale nie ma telefonow do wsparcia. Tzn ja mam jeszcze Sony Z1 gdzie dziala spotify i jakas nawigacja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6155 dnia: 27 Maja 2021, 17:52:58 »

Da sie ale na okrętkę- musisz kupić kabel przejściówke do radia toyoty z dodatkowym wejściem video in oraz audio L i P in. Są to trzy złącza cinch. Po podłączeniu w menu aux radia pojawi sie opcja video. Do zlącza video i audio podłączasz wyjście wizji i audio z jakiegoś urządzenia typu mirror link tv albo czegokolwiek co sparuje sie z telefonem i wystawi na wyjściu wizję i audio z telefonu. Jak to urządzenie będzie miało tylko wyjście hdmi to konwerter hdmi na video i audio cinch :) zatem kilka zabawek ale da się

Offline cadavre

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6156 dnia: 27 Maja 2021, 18:27:16 »
Jaki jest kierunek wkręcania tłoczków w tylnych zaciskach w Aurisie II?
Na forum znalazłem dwie wersje - prawe w lewo, lewe w prawo, jak również prawe w prawo, lewe w lewo.
Obstawiam opcję 2, ale chcialbym sie upewnić.

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #6157 dnia: 29 Maja 2021, 10:57:31 »
Pytanie, czy do hybrydy pasuje ta dokładka zderzaka tylnego że zwykłej wersji? Mam na myśli ten element:

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6158 dnia: 01 Czerwca 2021, 10:14:38 »
Jaką średnicę mają głośniki w tylnych drzwiach w Aurisie II ??
Mam zamiar dołożyć w końcu ;)

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #6159 dnia: 01 Czerwca 2021, 11:51:19 »
Chyba najprościej wchodzisz na allegro i szukasz głośniki tył auris i będziesz miał odp. Jeśli ktoś opisał

Offline mariachi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6160 dnia: 01 Czerwca 2021, 12:40:43 »
Pytanie: Jaka nasadka do klucza jest potrzebna, żeby odkręcić filtr oleju w Auris II 1,6 1ZR-FAE?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6161 dnia: 01 Czerwca 2021, 14:17:50 »
Jaką średnicę mają głośniki w tylnych drzwiach w Aurisie II ??
Mam zamiar dołożyć w końcu ;)
Jeżeli nie chodzi o komfort pasażerów siedzących z tyłu, to korzystniej wymienić na lepsze te z przodu.  A jeżeli dodajesz z tyłu, to koniecznie współosiowe niskośredniotonowe + wysokotonowe a nie żadne szerokopasmowce.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6162 dnia: 01 Czerwca 2021, 14:19:13 »
Ale miałem dzisiaj wstydliwą, nieprzyjemną przygodę. Wiozłem artystów na chór zespołu i na miejscu okazuje się, że jeden z pasażerów z tyłu nie może otworzyć drzwi od środka, żeby wysiąść. Musiałem wysiadać i otwierać kilkakrotnie drzwi pasażerom od zewnątrz, bo wewnętrzna klamka latała luźno, nie działała i musiałem wysłuchać kilka uwag co do jakości Toyoty, lidera niezawodności, wstyd :( Po powrocie do domu dzwonię do serwisu, żeby umówić się na naprawę. Pan serwisant kazał mi zejść do garażu do auta, otworzyć drzwi i przełączyć malutki przełącznik /blokada drzwi przed dziećmi/ i klamka od razu zaczęła działać, eh. Wczoraj czyściłem auto i musiałem szmatką niechcący przełączyć ten przełącznik, o którym wiedziałem, że jest, ale ni h*j nie przyszło mi do głowy, żeby to sprawdzić, kiedy klamka przestała działać. Teraz już raczej będę o tym wiedział  :grin:
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6163 dnia: 01 Czerwca 2021, 14:25:23 »
musiałem wysłuchać kilka uwag co do jakości Toyoty, lidera niezawodności
Jakość jakością, bezpieczeństwo jest najważniejsze.  A artyści potrafią być gorsi od dzieci, wiadomo nie od wczoraj ;-)

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6164 dnia: 01 Czerwca 2021, 16:54:31 »
Nie pytam się jakie i co lepiej zrobić...xd  <zalamka>
Pytam jaką średnicę mają ori głośniki w drzwiach z tyłu w Aurisie II..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl