Autor Wątek: Wyciszenie nowego Aurisa TS  (Przeczytany 35954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Wyciszenie nowego Aurisa TS
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Kwietnia 2014, 20:00:49 »
To świadczy o niechlujnym złożeniu aut lub kiepskich dostawcach materiałów na linię montażowe. U nas w firmie poza moim Aurisem są jeszcze cztery i tylko w jednym nie ma tego problemu reszta jak to mawia mój kolega ma świsty. :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Kwietnia 2014, 21:28:17 »
KoralK. Czy Ty nie jesteś czasem wymagającym audiofilem ? :) Na czym słuchasz muzyki w domu ? Podaj marki

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Kwietnia 2014, 21:30:24 »
W domu słucham jedynie żony :-)

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Kwietnia 2014, 21:46:31 »
W domu słucham jedynie żony :-)

Czyżby żona ukradkiem czyta Twoje wpisy?  :grin:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Kwietnia 2014, 21:50:08 »
Kto to może wiedzieć dlatego lepiej trzymać rękę na pulsie tym bardziej, że na weekend chcę pojechać na wyścigi do Assen więc muszę się przymilać żeby mi autko wypożyczyła.

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Kwietnia 2014, 11:48:30 »
"KoralK. Czy Ty nie jesteś czasem wymagającym audiofilem ? :) Na czym słuchasz muzyki w domu ? Podaj marki" - pozwolę sobie odpowiedzieć za kolegę KoralK - właśnie o to chodzi, że jestem b.wrażliwy na dźwięk. Muzyki słucham na Primare 31 + Audio Physic Yara II Syperior. Ale w tym wątku chodzi właśnie o to, o czym pisze KoralK - w firmie mają 4 takie same Aurisy TS, z których 3 gwiżdżą, tak jak i mój! i nic na to nie pomaga, i nie pomoże, bo cholerstwo zostało źle złożone w fabryce w Anglii. Problem jest w tym, że Toyota nie sprawdza dostatecznie swoich aut pod względem akustycznym przed wydaniem ich klientom, bo to przecież Toyota, w której nic nie ma prawa być nie tak...Już mi jest głupio dzwonić czy jeździć do ASO, bo patrzą tam na mnie jak na natręta i oszołoma, który wymyśla i szuka dziury w całym...Jedno wiem: przez to, czego doświadczam, kończę z Toyotą! KoralK jest w tej komfortowej sytuacji, że ten auris nie jest jego właśnością, pojeździ nim, pomęczy się i przesiądzie się do innego i będzie OK. Ja muszę coś z tym swoim zrobić, w sensie sprzedać. A sprzedać miesięczne auto i nie stracić na nim połowy wartości to wielka sztuka...i przy okazji kupa stresów, które zawdzięczam marce Toyota, niech ją szlak!

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Kwietnia 2014, 11:55:27 »
Sprzedawać auto przez świsty przy większych prędkościach?  <zalamka> To ja chyba nie jestem wymagająca bo przez myśl by mi to nie przeszło ;) Znajdź jakiegoś ogarniętego magika, skoro wstyd Ci jeździć do ASO, prędzej czy później ktoś znajdzie przyczynę.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Kwietnia 2014, 12:57:11 »
Moim zdaniem pretensje można mieć jedynie do siebie - przed zakupem miałeś możliwość jazdy autem demo czyli zweryfikowania jak  zachowuje się przy określonych prędkościach. Skoro gwiżdżą wszystkie - gwizdałby i tamten, wtedy oszczędziłbyś sobie ' problemu ' pod nazwą Auris TS.  :)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Kwietnia 2014, 13:01:33 »
Absolutnie nie zgodzę się z tym stwierdzeniem - jazda próbna odbywa się na ogół na dość krótkim dystansie zwykle w mieście  i nie da się niestety wyłapać wszystkich ewentualnych wad. Dlatego jazdę próbną można traktować jedynie jako wiedze ogólną a wiele wad widać dopiero po spokojnym i często dość długim okresie użytkowania auta.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Kwietnia 2014, 16:49:51 »
Zgadzam się z Toba KoralK. Nie jesteśmy w stanie dopatrzeć się wszystkich szczegółów i wyłapać je w pół godziny na jeździe testowej. Poza tym jak widać każdy egezemplarz nowego aurisa jest inny. Łatwo gadać Damian, a sam byś dał się wkręcić jak znam życie. Adaśko. Jak będziesz sprzedawał Aurisa daj znać, może znajoma kupi.

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Kwietnia 2014, 17:42:21 »
Ale można dostać samochód na dwa dni (sobota i niedziela) :-) I gwizdać do woli

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Kwietnia 2014, 18:45:43 »
Można też nie czytać forum, żeby nie doszukiwać się przypadłości w swoim samochodzie, jakie występują u innych forumowiczów.
Mniej więcej dopóki nie przeczytałem tego wątku, to szum powietrza w moim samochodzie mi nie przeszkadzał. Śmiem prawie stwierdzić, że wcześniej tak nie było, czyli było względnie "cicho".

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Kwietnia 2014, 09:36:11 »
Adaśko ;) To czas przeskoczyć na model Tempo, a najlepiej zmienić flagę na ProAc ;) Ja tak zrobiłem i no loss of fine detail też działa nie gorzej (a nawet lepiej) na innych markach ;) Taki żarcik ;)

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Kwietnia 2014, 11:36:28 »
To czas przeskoczyć na model Tempo, a najlepiej zmienić flagę na ProAc ;) Ja tak zrobiłem i no loss of fine detail też działa nie gorzej (a nawet lepiej) na innych markach

Możesz przetłumaczyć to na polski :-(

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Kwietnia 2014, 19:41:46 »
Nie mogę sorki, ale Adaśko od razu będzie wiedział o co chodzi :) Prawda kolego ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl