Autor Wątek: Auris(Corolla) 2018 (2019?)  (Przeczytany 300332 razy)

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris(Corolla) 2018 (2019?)
« Odpowiedź #330 dnia: 14 Grudnia 2018, 13:18:55 »
Dodam jeszcze, ze w obecnym kombi az podwojna podloga gorna czesc jest sztywna i mozna ja odwrocic na druga, niematerialowa strone i bez zbednego cackania przewiezc cos brudnego.

A ja dodam od siebie, że w obecnym kombi podłoga jest idealnie płaska a przestrzeni jest tyle, że spokojnie mieszczą się i dobrze wysypiają dwie dorosłe osoby ;) Nocleg gdzieś w górach w pięknym miejscu - tam gdzie się akurat chce zanocować - bez szukania kwatery - bezcenne :) Dodatkowo praktyczne bo rozbijanie namiotu bywa bardziej czasochłonne i nie zawsze możliwe (legalne) a tak... ;)

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #331 dnia: 14 Grudnia 2018, 14:48:57 »
Nie bierzecie pod uwagę że będziecie mieli o wiele więcej rzeczy aniżeli w poprzedniej wersji a domagacie się ceny niższej. Nie wiem jak sobie to wyobrażacie dostać więcej za mniej.
Po pierwsze - to się nazywa postęp. Po drugie - teraz otrzymujemy nieco więcej za dużo więcej. Corolla będzie jednym z najdroższych kompaktów na rynku.
Wersja Active rewelacyjnie wyposażona - ledy, aktywny tempomat i dwustrefowa klima.
Klimatyzacja manualna. I poza LEDami i dwoma systemami wspomagania wyposażenie jest bardzo mocno przeciętne.
Oprócz tego sam samochód jest większy, ma dużo większy bagażnik i - w mojej ocenie - jest dużo ciekawszy.
W Civiku dużo się dzieje z zewnątrz, ale to nie jest powód do dumy - auto jest szkaradne. Wnętrze to totalna tandeta, misz-masz twardej plastikowej skorupy i słabe wyciszenie. Dopóki nie wybierzesz wersji Elegance lub wyżej wnętrze wygląda tak:
https://i.imgur.com/Dd9hjrz.jpg
A cennik promocyjny obowiązuje na auta z 2018 roku, de facto - zeszłoroczne.

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #332 dnia: 14 Grudnia 2018, 14:56:10 »
Ta Honda wewnątrz to wg mnie stylistyczna pokraka.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #333 dnia: 14 Grudnia 2018, 15:20:07 »
Miszcz antydesignu ;)

Nic do niczego nie pasuje.

Offline vagon1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #334 dnia: 14 Grudnia 2018, 23:25:53 »
A ja dodam od siebie, że w obecnym kombi podłoga jest idealnie płaska a przestrzeni jest tyle, że spokojnie mieszczą się i dobrze wysypiają dwie dorosłe osoby  Nocleg gdzieś w górach w pięknym miejscu - tam gdzie się akurat chce zanocować - bez szukania kwatery - bezcenne  Dodatkowo praktyczne bo rozbijanie namiotu bywa bardziej czasochłonne i nie zawsze możliwe (legalne) a tak...
To mnie zaciekawiło, da się tak zamknąć auto z osobami by alarm nie wył?
Auris I 1.4 D-4D 2010 FL Premium EU5 1NDTV NDE150L-DHFNXW

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #335 dnia: 15 Grudnia 2018, 04:42:39 »
Nie potrzeba uzbrajac alarmu, wysyarczy zamknac drzwi od wewnatrz.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #336 dnia: 15 Grudnia 2018, 08:47:33 »
Nie potrzeba uzbrajac alarmu, wysyarczy zamknac drzwi od wewnatrz.
Ewentualnie dodatkowo na zewnątrz rozpiąć sznurek z puszkami po konserwach ;-)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #337 dnia: 15 Grudnia 2018, 09:37:18 »
Nawet w HB się wyśpisz po odsunieciu foteli do przodu a tam gdzie mamy nogi wrzucic kołdrę i jest ????. Jeśli ktoś będzie chciał coś tańszego nie kupi Toyoty tylko Hyundaia i powie że ma najtańszego kompakta skoro o to chodzi. Nikt nie bierze pod uwagę że hybrydy u konkurencji o ile kosztują to cena zawrotna. Najtańsza Mazda 3 (chox mi się nie podoba) jest droższa niż poprzedni model o 15 tysięcy a cennik kończy się na 150 tysiącach. Więc toyota najdroższa nie będzie a glupi golf hybryda kosztuje 160 tysięcy więc cenniki jak z marek premium typu lexus. Więc źle nie jest. Każdy kupuje nto co chce i na co go stać po co stać i narzekać że drogo.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 15 Grudnia 2018, 18:25:33 »
Klimatyzacja manualna. I poza LEDami i dwoma systemami wspomagania wyposażenie jest bardzo mocno przeciętne.
Jeśli to nie błąd to w tej konfiguracji wersja Active posiada klime automatyczną. Felgi aluminiowe 16"

Swoją drogą również uważam,że jak na podstawową wersję wyposażenie jest całkiem ok.
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2018, 18:29:05 wysłana przez RAV73 »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #339 dnia: 15 Grudnia 2018, 19:12:18 »
Swoją drogą również uważam,że jak na podstawową wersję wyposażenie jest całkiem ok.
po tym jak w obecnym samochodzie mam przednie światła ledowe, do zwykłych nie chcę już wracać. W takim wypadku zostaje mi tylko do wyboru najbogatsza wersja wyposażenia. Z ciekawości zajrzałem do katalogu Camry - tam przednie ledy też w najbogatszej wersji wyposażenia - czyli seria + lakier i duperele = 200 tys.  <zalamka> 
E18_Prestige_MultidriveS

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 15 Grudnia 2018, 19:54:14 »
Przecież przednie LEDy są w standardzie...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #341 dnia: 15 Grudnia 2018, 21:02:40 »
po tym jak w obecnym samochodzie mam przednie światła ledowe, do zwykłych nie chcę już wracać. W takim wypadku zostaje mi tylko do wyboru najbogatsza wersja wyposażenia. Z ciekawości zajrzałem do katalogu Camry - tam przednie ledy też w najbogatszej wersji wyposażenia - czyli seria + lakier i duperele = 200 tys.  <zalamka>

Reflektory przednie w technologii Bi-LED - we wszystkich wersjach, w wyższych wersjach masz adaptacyjne Pure LED

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 16 Grudnia 2018, 04:02:25 »
Nikt nie bierze pod uwagę że hybrydy u konkurencji o ile kosztują to cena zawrotna. Najtańsza Mazda 3 (chox mi się nie podoba) jest droższa niż poprzedni model o 15 tysięcy a cennik kończy się na 150 tysiącach. Więc toyota najdroższa nie będzie a glupi golf hybryda kosztuje 160 tysięcy więc cenniki jak z marek premium typu lexus. Więc źle nie jest. Każdy kupuje nto co chce i na co go stać po co stać i narzekać że drogo.
Niehybrydowa Corolla też jest droga, zaś dopłata do hybrydy jest wyższa niż wcześniej. Golf jest hybrydą plug-in które z natury są droższe bo mają duże i drogie akumulatory. Dynamiką rozjeżdża Toyotę jak chce mimo że ma kilka lat na karku. Poza tym hybrydowość sama w sobie nie jest specjalną wartością dodaną, szczególnie przy dynamice pracy e-CVT jest to napęd dla ludzi o ... szczególnych upodobaniach. Dziadkowóz bijący się ze Skodą o króla samochodu dla ludzi którzy nie lubią jeździć. Nie bez powodu w tym segmencie nikt nie sili się na hybrydy. A tutaj hyrbyda zaczyna się blisko kwoty gdzie kiedyś się kończyła.
Mazda odleciała z ceną, ale sami nie ukrywają że celują pół półki wyżej, chcą być między "plebsem" a markami premium. Widać to w cenach, widać w wykończeniu wnętrza itp. A i tak wszyscy krytykują ich za ceny. Różnica jest taka, że Mazdy choć trochę są obiektem pożądania, klient kupujący sercem jest w stanie wydać więcej. Tymczasem Toyota to takie motoryzacyjne AGD. A ceny zbliżone.

Jeśli to nie błąd to w tej konfiguracji wersja Active posiada klime automatyczną. Felgi aluminiowe 16"
Może w hybrydzie. Bo z silnikiem 1.2 niekoniecznie:

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #343 dnia: 16 Grudnia 2018, 09:09:54 »
Może w hybrydzie. Bo z silnikiem 1.2 niekoniecznie

Racja, nie brałem pod uwagę wersji z napędem konwencjonalnym.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #344 dnia: 16 Grudnia 2018, 11:23:14 »
Droższa od starszej bo masz nową generację napędu a nie znana z aurisa i jest o około 30% wydajniejsze. (zachar sprawdzał) szkoda że każdy chce corolle która ma zastępować avensisa bo wymiary zblizone za cenę aurisa. Dwa całkowicie odmienne pojazdy. Nikt nie myśli o tym ile nowych dupereli jest zaczynając od nowej platformy na której jeździ się jeszcze lepiej z powodu dużo niższego środka ciężkości a kończąc na smaczkach typu podgrzewanie kierownicy, ambilajty, całkowicie nowy system audio, tego jest całe mnóstwo. Po filmach nagranych w Polsce stary auris a nowa corolla to przepaść.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl