Zwróćcie uwagę na fakt, że poza PL i niektórymi autostradami w DE, dopuszczalna prędkość to 130 km/h.
Nie liczcie na to, że producentów będzie interesował poziom głośności powyżej tej prędkości.
Pozostają działania we własnym zakresie.
a kogo obchodza przepisy. to ze sa jakie sa nie znaczy ze trzeba tak jezdzic.
jak kaza ci wskoczyc w ogien to tez wskoczysz?
bez jaj.
Mysle ze producentów bedzie tez to interesować, pozatym jak bedzie cicho do tej predkosci to nagle przy 140 nie zrobi sie halas jakbys otworzył okno - prosze o trochę logiki... mam wrażenie ze ona troszkę się gubi .. i wątku olejowym i ja wlasciciel samochod camry... mam wrazenie ze forum camry a kazdy pisze ze inne auta byly i sa lepsze... Ja rozumiem ze za plotem trawa sąsiada jest zielensza , ale juz? chwile po zakupie?
Tez sie zgodze ze halas podobny jak w skodzie(dla mnie ogolnie problem glosnosci nie istnieje i nie mam z tym dyskomfortu). dwa to auta danego producenta sa zrobione tak samo niezaleznie od poziomu modelu. To tez elementarny brak logiki u ludzi którzy narzekaja np na fabie ale juz superb jest fantastyczny haha - jak? jak dalej mamy uzyte te same materialy, te same pomysly niegramotne, tyle ze powierzchnia wieksza ok i fotel inny.
Problemem akustycznym na ulicach są diesle i ten temat producenci powinni uciszyc raz na zawsze 
no skoda fabia to dno idace z jazdy z za kierownicy. tzn nie chodzi o jakosc materialow ale jak auto sie prowadzi na lukach a jest to ksozmar. rycie przodem przy atakowaniu zakretow. koszmar.
octavia juz jest tu duzo lepsza ale tez ma olbrzymie braki jak za dluga jedynke i dwojke przez co ciezko sie jezdzi w korkach i ogolnie rusza, za wysoko poprowadzona linie okien przez co ciezko jezdzic w korkach bo gowno widac na boki i ciezko zmienia sie pasy z lewego na prawy itd. wiec ogolnei auto nie do jazdy.
tak samo jak ilosc miejsca juz jest duzo lepsza niz w fabi . wiec no jest przeskok.
co do halasu to najwiekszy jest w autach z przelotowymi tlumikami. tam jest urywanie glowy. kto mial auto tuningowane wie. halas nie do zniesienia. albo strzly w wydech przy odpuszczaniu gazu w autach gti. halas roznosi sie na kilka przecznic w wawie. i to jest normalne i dopuszczone. mnie osobiscie popcorn denerwuje i przeszkadza tylko w prowadzneiu auta.
co do camry auto ma swoje zalety. moim zdaniem najwieksze to ogolne koszty utrzymania przy przebiegach do 0,5mln km oraz spora ilosc miejsca. i tyle. a wady ma jak kazdy widzi. moim zdaniem nie ma wielu aut ktore mialoby podobne koszty utrzymania do tych np 200tys km przy tak wielkiej ilosci miejsca w srodku. no bo tkore auto mogloby sie pod tym wzgledem rownac z camry?