Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #930 dnia: 26 Maja 2021, 06:08:38 »
Wiem, RAV to "psia buda" na kołach jak to suv, a nie limuzyna, ale np. z insignią czy passatem - głośno, o 508 nie wspominając. Piszę o prędkościach 120+
Ja duzo jezdzilem zarowno Passatem B8 jak i Superbem i nie wydaje mi sie zeby bylo jakos super glosno. Raczej tak samo albo i lepiej.

Na poziomie Passata byl powiedzial. Chyba Mondeo rowniez w tych okolicach lub odrobine lepien.

Insignie ma moj brat, model wczesniej i tam jest ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skody są akurat świetnie wyciszone w zakresie prędkości 130+ :)
Pamiętaj, że hałas nie rośnie liniowo i już wzrost głośności o ok. 3 dB  to dwukrotny wzrost natężenia hałasu. Jest wiele pomiarów w necie i niestety japsy klasy popularnej z zasady są głośne lub bardzo głośne.
Byl czas ze podrozowalem A2 z Lodzi do Wawy dwa razy w tygodniu Superbem z predkosciami 140-160kmph. Tak przez okolo rok. Pozniej przesiedlismy sie do mojej Camry. Nie ma zadnej roznicy w wygluszeniu. Stwierdzam to subiektywnie ja i moim zdaniem obiektywnie wlasciciel Superba. Oba samochody bezwypadkowe.

Potwierdzam bo też mam styczność z najnowszym obecnie modelem Superb

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #931 dnia: 26 Maja 2021, 16:20:16 »

Skody są akurat świetnie wyciszone w zakresie prędkości 130+ :)
Pamiętaj, że hałas nie rośnie liniowo i już wzrost głośności o ok. 3 dB  to dwukrotny wzrost natężenia hałasu. Jest wiele pomiarów w necie i niestety japsy klasy popularnej z zasady są głośne lub bardzo głośne.
[/quote]
Byl czas ze podrozowalem A2 z Lodzi do Wawy dwa razy w tygodniu Superbem z predkosciami 140-160kmph. Tak przez okolo rok. Pozniej przesiedlismy sie do mojej Camry. Nie ma zadnej roznicy w wygluszeniu. Stwierdzam to subiektywnie ja i moim zdaniem obiektywnie wlasciciel Superba. Oba samochody bezwypadkowe.

[/quote]

Z pomiarów głośności w Camry oraz Superbie (wykonywanych przez firmę zajmującą się wyciszeniem samochodów) wynika, że poziom hałasu w obu samochodach jest na zbliżonym poziomie. Czyli jest podobnie dobrze (albo podobnie źle) ;-).

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #932 dnia: 26 Maja 2021, 22:27:59 »
Zwróćcie uwagę na fakt, że poza PL i niektórymi autostradami w DE, dopuszczalna prędkość to 130 km/h.
Nie liczcie na to, że producentów będzie interesował poziom głośności powyżej tej prędkości.
Pozostają działania we własnym zakresie.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #933 dnia: 26 Maja 2021, 22:57:06 »
Mysle ze producentów bedzie tez to interesować, pozatym jak bedzie cicho do tej predkosci to nagle przy 140 nie zrobi sie halas jakbys otworzył okno - prosze o trochę logiki... mam wrażenie ze ona troszkę się gubi .. i wątku olejowym i ja wlasciciel samochod camry... mam wrazenie ze forum camry a kazdy pisze ze inne auta byly  i sa lepsze... Ja rozumiem ze za plotem trawa sąsiada jest zielensza , ale juz? chwile po zakupie?

Tez sie zgodze ze halas podobny jak w skodzie(dla mnie ogolnie problem glosnosci nie istnieje i nie mam z tym dyskomfortu). dwa to auta danego producenta sa zrobione tak samo niezaleznie od poziomu modelu. To tez elementarny brak logiki u ludzi którzy narzekaja np na fabie ale juz superb jest fantastyczny haha - jak? jak dalej mamy uzyte te same materialy, te same pomysly niegramotne, tyle ze powierzchnia wieksza ok i fotel inny.

Problemem akustycznym na ulicach są diesle i ten temat producenci powinni uciszyc raz na zawsze :)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #934 dnia: 27 Maja 2021, 06:12:40 »
Cytuj (zaznaczone)
Zwróćcie uwagę na fakt, że poza PL i niektórymi autostradami w DE, dopuszczalna prędkość to 130 km/h.
Nie liczcie na to, że producentów będzie interesował poziom głośności powyżej tej prędkości.
Pozostają działania we własnym zakresie.

a kogo obchodza przepisy. to ze sa jakie sa nie znaczy ze trzeba tak jezdzic.
jak kaza ci wskoczyc w ogien to tez wskoczysz?
bez jaj.

Cytuj (zaznaczone)
Mysle ze producentów bedzie tez to interesować, pozatym jak bedzie cicho do tej predkosci to nagle przy 140 nie zrobi sie halas jakbys otworzył okno - prosze o trochę logiki... mam wrażenie ze ona troszkę się gubi .. i wątku olejowym i ja wlasciciel samochod camry... mam wrazenie ze forum camry a kazdy pisze ze inne auta byly  i sa lepsze... Ja rozumiem ze za plotem trawa sąsiada jest zielensza , ale juz? chwile po zakupie?

Tez sie zgodze ze halas podobny jak w skodzie(dla mnie ogolnie problem glosnosci nie istnieje i nie mam z tym dyskomfortu). dwa to auta danego producenta sa zrobione tak samo niezaleznie od poziomu modelu. To tez elementarny brak logiki u ludzi którzy narzekaja np na fabie ale juz superb jest fantastyczny haha - jak? jak dalej mamy uzyte te same materialy, te same pomysly niegramotne, tyle ze powierzchnia wieksza ok i fotel inny.

Problemem akustycznym na ulicach są diesle i ten temat producenci powinni uciszyc raz na zawsze :)

no skoda fabia to dno idace z jazdy z za kierownicy. tzn nie chodzi o jakosc materialow ale jak auto sie prowadzi na lukach a jest to ksozmar. rycie przodem przy atakowaniu zakretow. koszmar.
octavia juz jest tu duzo lepsza ale tez ma olbrzymie braki jak za dluga jedynke i dwojke przez co ciezko sie jezdzi w korkach i ogolnie rusza, za wysoko poprowadzona linie okien przez co ciezko jezdzic w korkach bo gowno widac na boki i ciezko zmienia sie pasy z lewego na prawy itd. wiec ogolnei auto nie do jazdy.
tak samo jak ilosc miejsca juz jest duzo lepsza niz w fabi . wiec no jest przeskok.
co do halasu to najwiekszy jest w autach z przelotowymi tlumikami. tam jest urywanie glowy. kto mial auto tuningowane wie. halas nie do zniesienia. albo strzly w wydech przy odpuszczaniu gazu w autach gti. halas roznosi sie na kilka przecznic w wawie. i to jest normalne i dopuszczone. mnie osobiscie popcorn denerwuje i przeszkadza tylko w prowadzneiu auta.
co do camry auto ma swoje zalety. moim zdaniem najwieksze to ogolne koszty utrzymania przy przebiegach do 0,5mln km oraz spora ilosc miejsca. i tyle. a wady ma jak kazdy widzi. moim zdaniem nie ma wielu aut ktore mialoby podobne koszty utrzymania do tych np 200tys km przy tak wielkiej ilosci miejsca w srodku. no bo tkore auto mogloby sie pod tym wzgledem rownac z camry?
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2021, 06:28:54 wysłana przez Piwo »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #935 dnia: 27 Maja 2021, 07:28:24 »
i dodam ze dla mnie camry to zadne luksusowe auto. nie jest ani prestizowe ani z  klasa . to zwykly zdroworozsadkowy wybor najtanszego w utrzymaniu auta  przy takiej wielkosci wnetrza. dostajemy przy tym rozsadne przyspiesznie, rozsadne zawieszenie, rozsadne hamulce, rozsadne wykonczenie i wyposazenie.
ot optymalne koszztowo auto tej klasy wielkosciowej.
przy wzrostach ceny zakupu  czy kosztow serwisowych ta toyota camry nie ma zadnej racji bytu.
bo jesli koszta nie maja znaczenia niby dlaczego nie wybrac wtedy 520D turing czy suprba tsi 280KM ? przy 520d  mamy duzo lepsze prowadzenie i mozemy praktycznie wszystko doposazyc majac ladne auto rownie duze i praktyczne. przy superbie za to super osiagi i tez pakowna kabine.
camry broni sie tylko niskimi kosztami lacznymi z eksploatacji i to wszystko.
a dla mnie to decydujacy czynnik.
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2021, 08:14:28 wysłana przez Piwo »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #936 dnia: 27 Maja 2021, 08:22:58 »
A jeżeli chodzi o koszty to kupując prywatnie to uważacie że lepiej kupić nowe czy dwu trzy latka?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #937 dnia: 27 Maja 2021, 08:31:06 »
A jeżeli chodzi o koszty to kupując prywatnie to uważacie że lepiej kupić nowe czy dwu trzy latka?
Zalezy. Ja Camry kupowalem z rabatem 13% na swoje korpo. Po dwoch latach ciagle widuje auta w przyblizonych cenach za moj nowy?.

Jesli prywatnie to najlepiej z wyprzedazy. Teraz Camry byla w super cenie.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #938 dnia: 27 Maja 2021, 16:44:11 »
Kurcze trochę słabo bo jak się chce no HUD lub odnieść foteli to trzeba mieć pakiet VIP czyli nie da się złożyć siedzeń. Trochę jestem rozczarowana tym

Zauważyłem że Camry po FL w sekcji waga i holowanie ma dwie wagi nie wiem czy to oznacza że można coś holować? Czy że jakieś dodatki mogą zwiększyć wagę stąd ten przedział?
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2021, 17:12:22 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #939 dnia: 27 Maja 2021, 18:07:24 »

Oczywiscie że najrozsadniej roczne/dwuletnie.
Przykładowo ja swoje Camry kupiłem w listopadzie 2020, auto z lipca 2019 przebieg 11000km za 32.000e - nowe nowe z 2020 42.000e
Tak samo teraz kupiliśmy Corolle z czerwca 2019 za 21.490e z przebiegiem 20.000km a nowe nowe 29.990e
Oczywiście auta brane z salonu z 5 letnią gwarancją.
Już dość miałem diesli i innych starych gówien.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #940 dnia: 27 Maja 2021, 18:13:17 »
A ja uważam że promo z 2020 za 120 tys to była super decyzja na kupno. Używki  dwuletnie obecnie są po 105tys zł gdzie już trzeba opony kupować i sporo rzeczy powoli się kończy ( klocki tarcze, ) więc w sumie prawie tyle co nowe.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #941 dnia: 27 Maja 2021, 18:20:50 »
Po roku czasu klocki i tarcze? W zwykłym aucie tak szybko nie padają a co dopiero w hybrydzie? O oponach już nawet nie wspominając

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #942 dnia: 27 Maja 2021, 18:25:34 »
Dwulatki to 40-80tys km przebiegu. Na ile mają starczyć co niby opony? 40tys na komplet opon to bardzo dużo. Przynajmniej u mnie. Klocki wymieniam co 20tys i na pewno będę hamował klockami a nie silnikiem bo na to czasu w życiu nie mam. Więc 40tys to już do wymiany. Ja rozumiem że są dziadziusiow co się cackaja. Widuję takie toyoty. Dlatego już wcześniej napisałem post że kierowcy corolli hybrid to największe zawalidrogi na drodze.z camry myślę że aż tak źle nie jest i kierowcy używają je normalnie czyli jeżdżąc szybko i agresywnie.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #943 dnia: 27 Maja 2021, 18:32:35 »
No dobra jak ktoś robi 40k km rocznie to zmienia postać rzeczy (ja nie robię nawet 15k)

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #944 dnia: 27 Maja 2021, 18:38:04 »
Zeby skorzystać z tej promocji wyprzedaży rocznika to musialem naprawde isc sam ze soba na kompromis. Zeby bylo 120 tys. To musial byc bialy kolor, bez navi, kola 17? i ogolnie zakup typu ?bierz co daja i sie spiesz?. Ale z perspektywy czasu chyba bym powtorzyl.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl