Nie można. Limit jazdy na samym MG2 to około 68 km/h czyli 74-75 km/h uwzgędniając błąd wskazania prędkościomierza. Limit wynika z przełożenia przekładni i maksymalnej dopuszczalnej prędkości obrotowej MG1.
I tyle w teorii a praktyka jak zwykle weryfikuje jej założenia...jeżdżę co dzień i mam takie ,,niemożliwe'' osiągi

Żadnej nie czyni... hybryda HSD to żadne tam rocket science a o tym jak tym się jeździ wiedziałem na długo przed zakupem od kierowców, którzy zrobili autami z tym napędem setki tysięcy kilometrów - a skoro znasz jakieś nieznane mi tajniki to je łaskawie wyjaw.
Rozwalasz takimi argumentami, jak sądzisz ilu z tych kierowców potrafiło i chciało używać hybryd tak jak powinni a nie jak byli przyzwyczajeni????
Co do tajemnej wiedzy to już pisałem, zmień styl jazdy bo po tym co piszesz, to hybryda nie jest dla Ciebie. To nie jest sportowa fura

Nie wiem co zakładał producent, generalnie to wyznaję zasadę że to producent ma się dopasować do moich potrzeb a nie ja do niego.
Racja, dlatego jest taka szeroka gama aut do wyboru...dla każdego coś dobrego. Nie każde dla wszystkich...
Nie mam żadnego problemu z osiąganiem niskiego spalania, próbowałem wielokrotnie i zawsze mi się udawało

, i nie potrzebowałem do tego hybrydy, stosując się do zasad ekojazdy spalanie na poziomie 4,5 litra potrafiłęm bez trudu osiągnąć w starym turbodieslu 1.8 90 KM z mechanicznymi wtryskami.
,,Próbowałem wielokrotnie'' i tu jest sedno sprawy- nie próbuj tylko cały czas stosuj zasady eco drivingu.
No i na koniec tej dysputy:,,Po prostu nie lubię takiego stylu jazdy, który na dodatek w dużym zatłoczonym mieście uchodzi za niezbyt kulturalny.'' HYBRYDA NIE DLA CIEBIE-KOLEGO
Osobiście znam ludzi, którzy kupili hybrydy, bo taka moda ale nie są zadowoleni, bo nie uczą się jak nimi jeździć....Pozdrawiam serdecznie.