U mnie gdy zresetuję średnią "na radiu", na drugiej stronie, to również się resetuje średnia między zegarami. Nigdy nie kasowałem średniej między zegarami za pomocą przycisku DISP - nawet nie wiedziałem, że tak się da:)
Kasować średnią dużą da się na dwa sposoby ,choć jeden sposób nie jest pełnym/ostatecznym kasowaniem .
Sprawdziłem dokładnie .
1. Kasując tą średnią przytrzymując przycisk DISP ,średnia się kasuje tylko na zegarach ,zaś na drugiej stronie radia przechodzi pasek o jeden w lewo z podpisem TRIP 1 , czyli zapisuje się i nie podlega dalej zmianom ze względu na dalsze spalanie. Oraz zapisuje się na dole jako BEST o ile jest jedna , jeśli więcej jest zapisanych TRIP to BEST będzie widać z najmniejszej średniej liczbowej.
2. Kasując tą średnią tylko na drugiej stronie w radiu , średnia znika z pomiędzy zegarów , oraz cały słupek z drugiej strony w radiu ,który aktualnie podlegał zmianom. Wybiera się wtedy CLIR , no i kasuje się wszystko ,wynik BEST oraz wszystkie TRIP/średnie wcześniej zapisane .
Zrobiłem fotki i opiszę dokładnie ,ale Ty masz hybrydzię i może być inaczej .
MIĘDZY ZEGARAMI
1. Średnia stała ,kasowana manualnie.(AVERAGE),
a pod nią spalanie chwilowe ( 0-10-20-30L/100km )(CURRENT).
2. Zasięg maksymalny ( CRUSING RANGE ).
3. Średnia prędkość odcinka, od odpalenia do zgaszenia (AVERAGE SPEED).
4. Czas odcinka od odpalenia ,do zgaszenia (ELAPSED TIME).
5. Ustawienia (SETTINGS) .
RADIO STRONA PIERWSZA, od prawej :
Pierwszy wąski słupek pionowo ,spalanie chwilowe ( 0-5-10-15L/100km )(CURRENT).
Kolejne słupki wąskie z podziałem (0-5-10-15minut) wskakują i przesuwają się co 1minutę.
Skrajnie po lewej od góry :
1. Średnia prędkość odcinka, od odpalenia do zgaszenia (AVERAGE SPEED).
2. Czas odcinka ,od odpalenia do zgaszenia (ELAPSED TIME).
3. Zasięg maksymalny ( CRUSING RANGE ).
RADIO STRONA DRUGA , od prawej:
Pierwszy szerszy słupek , spalanie średnie ( to samo co pomiędzy zegarami ) z opisem (CURRENT).
Na samym dole pod tabelką BEST i wynik liczbowy.
Cała tabelka jest w podziale (0-5-10-15L/100km).
Kolejne pięć miejsc na szersze słupki w lewo ,to zapisane duże średnie z podpisem TRIP-1 TRIP-2 i tak do TRIP-5.
Dziś wykasowałem na postoju ,średnią pomiędzy zegarami , wszystko w Radiu na obydwu stronach .
Jedyne co zostało to wyliczenie zasięgu maksymalnego i to bez zmian . Tyle samo było przed wykasowaniem wszystkiego co i po wykasowaniu . Jedynie po tym już nigdzie nie jechałem . Muszę sprawdzić jeszcze ,czy nie zmieni się zasięg maksymalny po kolejnej jeździe .