Autor Wątek: wycieraczki / smugi  (Przeczytany 162757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: wycieraczki / smugi
« Odpowiedź #240 dnia: 25 Stycznia 2021, 20:35:12 »
Rzeczoznawca jeśli nie chcą nic robić, lub wal do centrali co jest grane. Jeśli masz ten sam nr referencyjny co wcześniej to znaczy, że zbyli Cię montując  wycieraczkę sprzed modernizacji. Mnie tak zbywano z 3 światłem stopu w innej marce, wymienili aż trzy razy zanim założyli po modernizacji.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #241 dnia: 25 Stycznia 2021, 20:40:33 »
Rzeczoznawca jeśli nie chcą nic robić, lub wal do centrali co jest grane. Jeśli masz ten sam nr referencyjny co wcześniej to znaczy, że zbyli Cię montując  wycieraczkę sprzed modernizacji.
Tak, sami powiedzieli że ten sam. Jeszcze wtedy nie było tej po modernizacji, ktoś tutaj pisał że w grudniu się pojawiła.

A tutaj jeszcze jedno wideo...
https://streamable.com/umyda9

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Stycznia 2021, 20:44:38 »
ktoś tutaj pisał że w grudniu się pojawiła
Ja pisałem - ale tylko na podstawie informacji z TMP i ASO - bo jeszcze czekam na wymianę. Jak mi wymienią- sprawdzę czy nr się zmienił.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2021, 20:47:48 wysłana przez Markid »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #243 dnia: 25 Stycznia 2021, 21:11:40 »
To może ja zacytuję odpowiedź TMP

"Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt.

Informujemy, że jest to znany nam problem występujący w tym modelu, dlatego też w grudniu 2020 roku została wprowadzona kolejna modyfikacja, która powinna rozwiązać przedmiotowy problem. Prosimy zatem o kontakt z dowolną Autoryzowaną Stacją Dilerską Toyoty celem umówienia się na wizytę i naprawę. Naprawa zostanie wykonana nieodpłatnie, jeśli wiek przedmiotowego pojazdu nie przekracza roku i nie posiada on przebiegu większego niż 15tyś.km. Jeśli natomiast przebieg pojazdu jest większy niż 15tyś km. to w ramach dobrowolnego gestu ze strony TMPL przekażemy pióro wycieraczki. Jeśli tak jest, to prosimy o stosowną odpowiedź.

Z poważaniem,

Ktoś_tam ktoś_tam         
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami"

Offline sputol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Rav4
« Odpowiedź #244 dnia: 25 Stycznia 2021, 23:17:10 »
Ja mam Ravke z 17 roku i myślałem że to tylko u mnie się coś dzieje ????????????????????. Kupiłem oryginały w ASO i miesiąc bułki ok teraz temat znów wrócił...
Tylko że chyba mnie akcja serwisowa nie ujmie...????

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #245 dnia: 26 Stycznia 2021, 10:53:38 »
To może ja zacytuję odpowiedź TMP
A gdzie wysyłałeś? Na jakiś kontakt ze strony toyoty?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #246 dnia: 26 Stycznia 2021, 11:31:23 »
'klient@toyota.pl'
W treści maila trzeba podać nr VIN

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: 26 Stycznia 2021, 12:00:18 »
Jak to wygląda u mnie na tą chwilę. Mażącą wycieraczkę zgłaszałem już może z 1mc po odbiorze auta, kiedy musiałem podjechać do salonu bo miałem problem z włączającym się alarmem (usterka usunięta, czujnik przy klapie maski został wymieniony, problem zniknął) wtedy salon przemył szybę, odtłuścił i bez zmian. Później poczytałem forum i jak widać problem szerzej spotykany. Więc znowu zgłosiłem w salonie, to samo zrobili i bez zmian. Nie chcieli słyszeć że trzeba może zmienić pióro?

Po tych dwóch akcjach napisałem do TMP, dostałem odpowiedź:

Informujemy, że 02/2020 wprowadzona była modyfikacja ramienia wycieraczki w Rav4, Pański samochód został wyprodukowany 04/2020, więc w przedmiotowym pojeźdze powinny być zamontowane wycieraczki po modyfikacji. Jeśli mimo tego wciąż występuje problem prosimy o wizytę w dowolnej Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty, która dokona weryfikacji zgłaszanego problemu. Pragniemy poinformować, iż Toyota Motor Poland jako biuro handlowe nie dokonuje weryfikacji samochodów. Do tego dedykowane są Autoryzowane Stacje Dilerskie Toyoty, które występując z ramienia Gwaranta mają prawo do podejmowania decyzji w jego imieniu, a więc weryfikacji i klasyfikacji danej usterki do naprawy gwarancyjnej lub płatnej przez Klienta. 

I znowu podjechałem do salonu, stwierdzili to samo. Przemyli, odtłuścili i tyle. Dodam że auto ma 6 mc i przejechane 13000km. Po tej wizycie napisałem do TMP, czekam na odp.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #248 dnia: 26 Stycznia 2021, 12:04:40 »
Jak to wygląda u mnie na tą chwilę. Mażącą wycieraczkę zgłaszałem już może z 1mc po odbiorze auta, kiedy musiałem podjechać do salonu bo miałem problem z włączającym się alarmem (usterka usunięta, czujnik przy klapie maski został wymieniony, problem zniknął) wtedy salon przemył szybę, odtłuścił i bez zmian. Później poczytałem forum i jak widać problem szerzej spotykany. Więc znowu zgłosiłem w salonie, to samo zrobili i bez zmian. Nie chcieli słyszeć że trzeba może zmienić pióro?

Po tych dwóch akcjach napisałem do TMP, dostałem odpowiedź:

Informujemy, że 02/2020 wprowadzona była modyfikacja ramienia wycieraczki w Rav4, Pański samochód został wyprodukowany 04/2020, więc w przedmiotowym pojeźdze powinny być zamontowane wycieraczki po modyfikacji. Jeśli mimo tego wciąż występuje problem prosimy o wizytę w dowolnej Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty, która dokona weryfikacji zgłaszanego problemu. Pragniemy poinformować, iż Toyota Motor Poland jako biuro handlowe nie dokonuje weryfikacji samochodów. Do tego dedykowane są Autoryzowane Stacje Dilerskie Toyoty, które występując z ramienia Gwaranta mają prawo do podejmowania decyzji w jego imieniu, a więc weryfikacji i klasyfikacji danej usterki do naprawy gwarancyjnej lub płatnej przez Klienta. 

I znowu podjechałem do salonu, stwierdzili to samo. Przemyli, odtłuścili i tyle. Dodam że auto ma 6 mc i przejechane 13000km. Po tej wizycie napisałem do TMP, czekam na odp.

Od razu powinni wymieniać a nie pier***ć się z mycie i odtłuszczanie.  :wallbash:

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Stycznia 2021, 12:55:26 »
Skylog, z tego co mi napisali w grudniu 2020 wprowadzili kolejną modyfikację, która powinna rozwiązać problem. Coś mi się wydaje, że to nie jest ostatnia modyfikacja...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #250 dnia: 26 Stycznia 2021, 12:56:52 »
No ale na co, skoro ma po modyfikacji? Ale teraz pióro, a wcześniej ramię? Bo na to wychodzi z emaili
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2021, 12:58:24 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Stycznia 2021, 13:11:50 »
Skylog ja dostałem za chyba 2gim razem taka samą odpowiedź. Wizyta w ASO, ASO odsyła na Berdyczów lub kup Pan se za swoje pieniądze. Emaild o TMP, TMP temperuje ASO i daje wymianę gratis, ASO oddzwania że założą gratis.
Wymiana w dniu 7 stycznia 2021 r. czyli powinna to być wycieraczka grudniowa po modyfikacji.

Powiem tak. Tak naprawdę tylko 2 razy od tego 7.01 mogłem wypróbować wycieraczki: deszcz typu kapusniaczek oraz mokry opad śniegu - również niezbyt intensywny. Zbiera napewno lepiej. Jeżeli coś pozostaje to jest to pojedyńcza cienka strużka (może wynikać z temp. i sztywności gumy lub drobin lodu), poprzednio było to rozsmarowanie jak na filmikach powyżej. Najlepiej jakby sprawdzić to podczas dużej ulewy :) bo wtedy to była masakra

Offline desfero

• Początkujący
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Stycznia 2021, 13:31:12 »
U mnie wycieraczka została wymieniona 8 stycznia (auto produkcji 08.20) bez zbędnych pytań w ASO Rzeszów. Ogólnie jest lepiej, ale nie idealnie, mam jak by odczucie, że za każdym dniem gorzej zbiera i lekkie smugi zostają więc zobaczę jak sytuacje się potoczy dalej.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Stycznia 2021, 13:35:20 »
No ale na co, skoro ma po modyfikacji? Ale teraz pióro, a wcześniej ramię? Bo na to wychodzi z emaili
? Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 12:58:24 wysłana przez Krisman ?

Wymienili mu na zmodyfikowaną w lutym 2020, a w grudniu 2020 była kolejna modyfikacja.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #254 dnia: 26 Stycznia 2021, 13:36:06 »
Wymiana w dniu 7 stycznia 2021 r. czyli powinna to być wycieraczka grudniowa po modyfikacji.

O ile zeszły stany magazynowe sprzed grudnia...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl