A ja wolę jak zamknięte.
Dziecko mi samo nie wyleci.
Ja w tym celu używam tej "klasycznej", mechanicznej blokady klamki, aby nie dało się otworzyć drzwi od wewnątrz - ale to tylko w jednych drzwiach przy foteliku. Z drugiej strony jeździ żona i strasznie ją to denerwowało...
Problem był do wymiany panelu na podświetlony.
No w Waszych najnowszych RAVkach macie fajnie, że jest na co wymienić. W mojej nie ma takiej opcji, a nawet gdyby była - nic nie mogę modyfikować, bo auto flotowe...

Albo ja muszę odblokować wszystkie drzwi na panelu, albo pasażer z tyłu musi to najpierw zrobić zanim je otworzy. Bez tego próba otwarcia drzwi od środka przez pasażera kończy się w najlepszym przypadku zdziwioną miną.
A, to jak tak, to normalne w tym trybie "zależne od drzwi kierowcy" - albo wciskasz ten guzik, albo otwierasz swoje drzwi - wtedy reszta się odblokuje. Myślałem, że tylne zostają zamknięte nawet po naciśnięciu tego guzika, czy otwarciu drzwi kierowcy.
Tak to niestety działa - dlatego ja zmieniłem ustawienie na odblokowanie przy zmianie na P, bo u mnie wszystkich pasażerów to drażniło.
Choć teraz widzę, że wcześniej pisałeś, że tylne pozostają zamknięte nawet po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy - no tak to raczej być nie powinno. U mnie po wyłączeniu napędu wszystkie drzwi się otwierały w tym trybie, zawsze.