Autor Wątek: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?  (Przeczytany 17584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Listopada 2019, 10:02:09 »
Active na pewno nie, jest uboższy. Nie ma czujników parkowania żadnych

Skąd ta pewność? Bo ja mam wersję Active rocznik 2018 i mam czujniki parkowania

O ile rozumiem, pytanie było o rocznik '13, czyli przed fl. Ja mam Active'a z 2013 i jest bardzo 'goły'. Tzn. był, bo już co nieco podokładałem.

No tak, mam dołożone przy zakupie nowego auta, ale mam. Co za problem czy dołożone, czy w standardzie  :beer:

No, to raczej jest różnica. Skoro pytanie było o wersję wyposażenia, to (w domyśle) chodzi o standard, a nie dodatkowe opcje.
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2019, 10:06:15 wysłana przez trutlen »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Listopada 2019, 11:20:03 »
W każdym kraju są inne wersje wyposażenia więc na próżno szukać polskiego odpowiednika

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Listopada 2019, 14:07:12 »

Samochód sprowadzony z niemiec w wersji start edition... nigdzie nie moge znalezc informacji na temat tego wyposażenia

To wersje premierowa - bogatsza wersja -  zbudowana na bazie Life Plus (który był czwarty od góry, za golasem, wersją Cool i Life)

Cytuj (zaznaczone)
For the first months of the market launch, the particularly attractive equipment version "START Edition" is also available.

Cytuj (zaznaczone)
As soon as the new Auris enters the stage, Toyota launches the Auris "START Edition" in Germany - a special model that is limited to the market launch period. The "START Edition" builds on the "Auris Life Plus" and also offers additional, especially comfort-oriented features. These include the new automatic parking system "SIPA" (Simple Intelligent Parking Assist) with parking sensors on the front and rear of the vehicle, electrically folding exterior mirrors,
a speed control system, a front seat heating and a lumbar support for the driver. Thus, the START Edition offers customers an additional advantage of up to 700 euros, adjusted for equipment. Compared to the equipment variant "Life", this results in a maximum price advantage of 1,200 euros.

Źródło: http://auto-geil.de/2012/12/04/der-neue-toyota-auris-ab-januar-2013/
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2019, 14:13:45 wysłana przez mariuszs »

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Listopada 2019, 16:19:51 »
Mariuszs dzięki za info

A odnośnie tych świateł na klapie bagażnika coś może wiecie ? Bo nie wiem jak je uruchomić.... Na pozycyjnych nie świecą, na wstecznym też nie, nie mam już pomysłu....

Offline WujekTofik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Listopada 2019, 20:52:29 »
A co tam ma świecić?
Tam w klapie kolego, masz tylko cofania i przeciwmgielne. Reszta to plastik :-) (13 - 14 rocznik)
Jak Cie się któreś z nich nie świecą to sprawdź czy się żarówki nie popaliły.
Dopiero chyba od 15 rocznika takie fajniutkie ledy tam wkładali i całość świeciła.
Poprawcie mnie jeśli się mylę....  :o
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2019, 20:54:43 wysłana przez WujekTofik »
E12 (2004) 1.6 PB
350000 na liczniku
Ostatnie 150000 przejechane na LPG
Sprzedana do Afganistanu... i znając ją, to dalej tam jeździ...
"Teroz jusz takich nie robiom somsiedzie...." :-(

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Listopada 2019, 00:04:52 »
Nie mylisz się, ale w klapie jest jeszcze trzecie światło stopu, na górze za szybą.

Jeśli coś nie świeci to też warto bezpieczniki sprawdzić.

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Listopada 2019, 13:42:25 »
A co tam ma świecić?
Tam w klapie kolego, masz tylko cofania i przeciwmgielne. Reszta to plastik :-) (13 - 14 rocznik)
Jak Cie się któreś z nich nie świecą to sprawdź czy się żarówki nie popaliły.
Dopiero chyba od 15 rocznika takie fajniutkie ledy tam wkładali i całość świeciła.

Toyota taką lipę sztuczną odwaliła , że świateł tam nie dali tylko te czerwone plastiki?
Tragedia...myślałem ,że jakoś to będzie wyglądało lepiej a nocą gdy świecą tylko boczne to średnio to wygląda....

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Listopada 2019, 22:17:37 »
Czujnik przed pasażerem to nasłonecznienie od klimy.

Trafiłem ,dzięki .

Mało tego nie wiem czemu ale światła na klapie bagażnika mi się nie palą (czerwone), tylko te po bokach.... wiecie może co to może być ?

U mnie też się nie palą , to takie tylko atrapki ,pali się tylko w klapie wsteczny i przeciwmgielne . A tak to pozycja tylko na błotnikach .

Co za problem czy dołożone, czy w standardzie
A taki ,że kolega kolega pomyśli że ma gorzej , więc wspominajcie o standardzie a nie tym co macie za dopłatą .

Navi mam standardowo nie na cd czy sd tylko wgrane w komputer chociaz wejscie na  cd jest... dojazdówki nie mam tylko zestaw naprawczy z kompresorem i innymi takimi...

Też mam siuwaks ,ale dojazdówkę już też  . A masz przy sterowaniu lusterek (mam składane elektrycznie i sterowane, podgrzewane ) przycisk AFS ?  Ja przy AFS nie mam regulacji świateł ,bo to robi AFS .Asystenta przycisk mam ,ale jak naciskam to hi hi pisze coś o rozglądaniu się w lewo prawo i do tyłu . Jak ten asystent działa ,jeśli jest ?

W każdym kraju są inne wersje wyposażenia więc na próżno szukać polskiego odpowiednika

No może i tak , tylko w ubezpieczalni wychodzą głupoty .

To wersje premierowa - bogatsza wersja -  zbudowana na bazie Life Plus (który był czwarty od góry, za golasem, wersją Cool i Life)

Premierowa ,czyli to są jedne z pierwszych sztuk jakie weszły na rynek DE ?
A nie masz namiaru na jakiś deszyfrator opisu wersji literowej , ja mam tak ZRE 185L-DHFNPW.

Obecnie podlega moje auto kampanii na wymianę zbiornika par paliwa .
Toyota taką lipę sztuczną odwaliła , że świateł tam nie dali tylko te czerwone plastiki?
Tragedia...myślałem ,że jakoś to będzie wyglądało lepiej a nocą gdy świecą tylko boczne to średnio to wygląda...

Aż popatrzę , bo nie przyglądałem się.

Tam na klapie widać ,że nie ma żarówek .  Ja mam jeszcze na środkach drzwi plastikowe listwy ,czy ty kolego camillo też coś takiego masz , nie wiem czego to oznaka jest , ale pomogły te listwy bo na drzwiach nie mam śladów po drzwiach sąsiadów . Jak ja czegoś takiego nie znoszę br... ,raz zrobiłem o coś takiego aferę z radarowcami włącznie i powiem że będąc poza drogą publiczną czyli na parkingu ,uzyskałem od ubezpieczyciela sprawcy na malowanie całych drzwi . Pan sobie zaparkował za blisko ,auto miał 3 drzwiowe i pokaźny bębenek ,nie chciało się przeparkować i dlatego tak wyszło
« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2019, 00:25:38 wysłana przez fazibazi »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Listopada 2019, 20:29:36 »
Premierowa ,czyli to są jedne z pierwszych sztuk jakie weszły na rynek DE ?
Tak, to takie bogatsze wersje na rozruszanie sprzedaży. Deszyfratora nie mam, ale jeśli nie masz skóry ale masz system SIPA, to masz tą wersję. Bo system SIPA był dostępny tylko w najwyższej wersji Executive. Wątpię aby dało się go dobrać do niższej wersji.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Listopada 2019, 20:54:59 »
jeśli nie masz skóry ale masz system SIPA

No skóry brak , mam przycisk asystenta parkowania ,ale jak go naciskam to nic się nie dzieje . Na zegarach pisze coś o oglądaniu się w lewo ,prawo i za siebie . Musiał bym spisać dokładnie co pisze wtedy ,ale chyba to będzie kolejny zonk jak z navi .

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Listopada 2019, 22:07:47 »
jeśli nie masz skóry ale masz system SIPA

No skóry brak , mam przycisk asystenta parkowania ,ale jak go naciskam to nic się nie dzieje . Na zegarach pisze coś o oglądaniu się w lewo ,prawo i za siebie . Musiał bym spisać dokładnie co pisze wtedy ,ale chyba to będzie kolejny zonk jak z navi .

To dobry znak, masz wersje prawie full-wypas. Sam parkuje, ale musisz stać w odpowiednim miejscu i jechać. Automatyczne parkowanie polega na kręceniu kierownicą ;)

Polecam filmik

https://www.youtube.com/watch?v=GIN_-U5ZImY

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Listopada 2019, 00:45:57 »
To dobry znak, masz wersje prawie full-wypas. Sam parkuje, ale musisz stać w odpowiednim miejscu i jechać. Automatyczne parkowanie polega na kręceniu kierownicą ;)

Czyli muszę jechać powoli ,obok rzędów zaparkowanych aut i kiedy "dziura" lekko przejechać ,a przed całkowitym zatrzymaniem wciskam przycisk . Dalej R dopiero jak system pokarze ,następnie puszczam kiere i pedały też ?  Oj oby z tego jakiejś obcierki nie było , chyba gdzieś ustawię jakieś kartony i sprawdzę te ustrojstwo . A jakby co to misiakom powiem ,że to nie ja bo nie trzymałem kiery ;)  Ten system pewnie działa tylko na parkowanie do krawężnika ,raczej pomiędzy auta pod market nie zadziała .

Tempomacik fajnie działa ,wajchę się trzyma i auto albo przyśpiesza albo zwalnia . W VW było to stopniowane co 10km/h ,a tu jest dowolność . Hamowanie i chyba zmiana biegu tempomat wyłącza . Jest jeszcze tak ,że jak po postoju odpalam to dzienne zapalają się dopiero po zwolnieniu ręcznego . Czy to standard ?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Listopada 2019, 13:20:50 »

Czyli muszę jechać powoli ,obok rzędów zaparkowanych aut i kiedy "dziura" lekko przejechać ,a przed całkowitym zatrzymaniem wciskam przycisk . Dalej R dopiero jak system pokarze ,następnie puszczam kiere i pedały też ?  Oj oby z tego jakiejś obcierki nie było , chyba gdzieś ustawię jakieś kartony i sprawdzę te ustrojstwo . A jakby co to misiakom powiem ,że to nie ja bo nie trzymałem kiery ;)  Ten system pewnie działa tylko na parkowanie do krawężnika ,raczej pomiędzy auta pod market nie zadziała .

Nie powiem Ci bo mam trochę nowszą wersję. Generalnie to parkuje pomiędzy autami, krawężnika raczej nie widzi. Potrafi się wcisnąć nawet jak jest stosunkowo mało miejsca.

U mnie wciskam IPA i jadę, a on mówi kiedy znalazł miejsce i mam stanąć.

https://www.youtube.com/watch?v=ScWMFgOwoVI

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Listopada 2019, 12:44:59 »
U mnie wciskam IPA i jadę, a on mówi kiedy znalazł miejsce i mam stanąć

Super ja też tak chcę . Ja jak wciskam IPA to pomiędzy zegarami pisze tak :

IPA not available
     stop the vehicle
        turn wheel
      from left end
       to right end 

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Listopada 2019, 12:53:27 »
U mnie wciskam IPA i jadę, a on mówi kiedy znalazł miejsce i mam stanąć

Super ja też tak chcę . Ja jak wciskam IPA to pomiędzy zegarami pisze tak :

IPA not available
     stop the vehicle
        turn wheel
      from left end
       to right end
To jest chyba komunikat który prosi o kalibrację systemu.

Z instrukcji:
Cytuj (zaznaczone)
"System IPA niedostępny, zatrzymaj pojazd, obróć kierownicę maksymalnie od lewej do prawej. [IPA not available, stop the vehicle, turn wheel from left end to right end.]"   

Układ nie został zainicjowany z powodu odłączenia i ponownego podłączenia akumulatora.

Zainicjować układ inteligentnego wspomagania parkowania. S. 307
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2019, 12:55:37 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl