Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936620 razy)

Skylog

• Gość
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Kwietnia 2020, 09:38:30 »
Niestety kwestia za małej baterii, bądź też jej wady to jedna z głównych kwestii poruszanych na amerykańskim forum. Dużo ludzi skarży się że nie mogą odpalić auta czasem już po jednej nocce stania.

Niby część miała wymienione akumulatory, bo te miały wadę fabryczną. Ale głównie upatrują przyczyny w elektrycznym ręcznym. Część użytkowników twierdzi to główna przyczyna rozładowania baterii. Twierdzą że jego wyłączenie niwelowało problem. Drugą kwestią jest przedmuch baterii trakcyjnej, co jakiś czas słychać pracujący wentylator w aucie, nawet jak długo stoi. Więc tych wątków w sprawie baterii trochę jest. Szkoda że u nas też zaczynają się takie tematy. A ja jestem w przed dzień odebrania auta (niby z początkiem maja).

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Kwietnia 2020, 11:01:13 »
Niestety kwestia za małej baterii, bądź też jej wady to jedna z głównych kwestii poruszanych na amerykańskim forum. Dużo ludzi skarży się że nie mogą odpalić auta czasem już po jednej nocce stania.

Niby część miała wymienione akumulatory, bo te miały wadę fabryczną. Ale głównie upatrują przyczyny w elektrycznym ręcznym. Część użytkowników twierdzi to główna przyczyna rozładowania baterii. Twierdzą że jego wyłączenie niwelowało problem. Drugą kwestią jest przedmuch baterii trakcyjnej, co jakiś czas słychać pracujący wentylator w aucie, nawet jak długo stoi. Więc tych wątków w sprawie baterii trochę jest. Szkoda że u nas też zaczynają się takie tematy. A ja jestem w przed dzień odebrania auta (niby z początkiem maja).

Nie wiem co jest u was z tymi bateriami. Ostatnio u mnie auto stało 2 tygodnie i zero problemu. Też myję auto potem otwarte i słucham muzyki ponad 1h i zero problemu z odpaleniem. Samo auto kilka razy samo wyłączy całe zasilanie ale to nie problem aby dalej kontynuować słuchania muzyki.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Kwietnia 2020, 11:29:50 »
U mnie jeszcze nic. Swoje odbieram początek maja ;-) ale trochę mnie uspokoiłeś. Z drugiej strony na polskim forum, mało kto narzekał na baterię.

Tylko przytoczyłem kilka przykładów z największego forum RAV4, link poniżej.

https://www.rav4world.com/threads/2020-hybrid-starting-issue-due-to-battery-drain.303771/

Ale tam w większości to amerykańce piszą, więc problemy u nich nie muszą zdarzać się u nas. Bo na USA rynek w większości trafiają auta wyprodukowane w Kanadzie. A jedynie z pierwszego roku produkcji były również z Japonii.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #213 dnia: 23 Kwietnia 2020, 15:38:15 »
Mam i ja
A przy okazji to rozładowałem sobie akumulator. Z pół godziny słuchałem radia, miałem włączone wszystkie lampki i aku szlag trafił.

Kiełek, jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
Zamawiam za chwilę haczyk na drugą stronę.

Z drugiej strony będę szybszy

:good: :good:

Ja po przeciwnej stronie o mało nie zniosłem jajka... Tak sobie wpasowałem otwór bliżej siedzeń, że za cholerę nie mogłem podejść z ręką przy wewnętrznym wzmocnieniu budy.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #214 dnia: 23 Kwietnia 2020, 15:42:07 »
Ale tam w większości to amerykańce piszą, więc problemy u nich nie muszą zdarzać się u nas. Bo na USA rynek w większości trafiają auta wyprodukowane w Kanadzie. A jedynie z pierwszego roku produkcji były również z Japonii.

Sporo piszą też o cieknących dachach w okolicy relingów - niby dla Adventure, gdzie relingi są "off-road'owe", choć chyba pisali też o Limited.
Wydaje mi się, że sporo wnosi kultura montażu.

Offline Michał LRF

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Kwietnia 2020, 18:05:28 »
Ogarnąłem dzisiaj temat trzeszczącej ładowarki indukcyjnej, a dokładniej panelu w którym jest osadzona.Czas pracy z wraz z wyjęciem całego panelu z ładowarką to ok. 5 minut. Na razie nie trzeszczy,  jak przejdzie próbę czasu to zrobię jakieś zdjęcia i dokładniejszy opis. :-)
Jest: RAV-4 Hybrid 2019 AWD,  Hilux SR5 2018
Były: Yaris 1,0 2003, Auris 1,6 2012, RAV-4 2,0 2015

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #216 dnia: 25 Kwietnia 2020, 21:13:19 »
Cytat: Kiełek w 17-04-2020, 16:02:11

Takie oświetlenie bagażnika jest fajne
    Dotykowy włącznik

Tak wygląda w rzeczywistości dokładnie ten model z linku, jestem bardzo zadowolony z niego. Włącza się wraz z otwarciem klapy oraz dotykowo.

Gdyby ktoś reflektował na takie reflektorki znalazłem na AliExpress: LINK

BTW, takie do CHRa kosztują 120PLN, te 3,5 raza więcej... Może trzeba poczekać

Wygrzebałem też organizer do luki z kołem zapasowym, całkiem fajne, tylko tracimy niższy poziom podłogi i Chińczyk trochę zaszalał z ceną.
LINK

« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2020, 21:49:22 wysłana przez Kiełek »

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 25 Kwietnia 2020, 21:55:05 »
 :oops: cena, ceną ale koszt wysyłki mnie zabił

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #218 dnia: 25 Kwietnia 2020, 22:14:32 »
Oświetlenie wnęki klamek: LINK

« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2020, 22:17:08 wysłana przez Kiełek »

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 27 Kwietnia 2020, 07:04:05 »

Już do mnie płynie  <taniec>

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #220 dnia: 27 Kwietnia 2020, 08:56:31 »

Już do mnie płynie  <taniec>
Zrób zdjęcia z montażu, przydadzą się innym na pewno.
A może trzeba utworzyć osobny dział z przeróbkami.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 27 Kwietnia 2020, 14:44:22 »
Też bym zamówił (co pewnie zrobię jak odbiorę już swoją na dniach) ale nie pamiętam już jakie podświetlenie nóg i schowków jest w RAV4 Selection. Wiem że ICY Blue ale nie pamiętam dokładnie barwy. I zastanawiam się czy ten niebieski z podświetlonych wnęk nie będzie się bardzo odznaczał na tle całego podświetlenia.

Wiem że są to przeróbki ale zależy mi na trzymaniu się oryginalnego wyglądu.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #222 dnia: 27 Kwietnia 2020, 15:04:21 »
w przypadku tego chińczyka wybór kolorów jak u Henrego Forda...

Offline bezkarny

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 27 Kwietnia 2020, 18:15:43 »
Może to nie przeróbka, a bardziej temat akcesorii, ale podepnę się pod istniejący wątek.
Zaraz odbieram swoją RAV4, więc chciałbym zamówić od razu przez internet matę do bagażnika. Macie w swoich jakąś, którą możecie polecić, żeby dobrze przylegała i ogólnie była ok? :)

Wożę w bagażniku wózek dziecięcy, więc nie chciałbym od razu uwalić całego bagażnika błotem :)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #224 dnia: 27 Kwietnia 2020, 18:53:05 »
Może to nie przeróbka, a bardziej temat akcesorii, ale podepnę się pod istniejący wątek.
Zaraz odbieram swoją RAV4, więc chciałbym zamówić od razu przez internet matę do bagażnika. Macie w swoich jakąś, którą możecie polecić, żeby dobrze przylegała i ogólnie była ok? :)

Wożę w bagażniku wózek dziecięcy, więc nie chciałbym od razu uwalić całego bagażnika błotem :)

A nie uda Ci się wytargać dywaników+mata od dealera?
Spróbuj pomęczyć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl