Zestaw AP1 to dwie zwrotnice i dwa tweetery.
1. Zwrotnice zasilasz z wtyczki/gniazda oryginalnych tweeterów
2. Tweetery AP1 podłączasz do zwrotnic z zestawu
3. Woofery w drzwiach (przód/tył) podłączasz korzystając z oryginalnej wiązki drzwiowej (bez zwrotnic). Tym bardziej, że z tyłu w APX musisz mieć całe pasmo (bo APX to woofer ze zintegrowanym tweeterem).
Ponieważ Toyota wymyśliła sobie, że głośniki z przodu podłączone są jedną parą przewodów na stronę (tzn. kable od jednostki/radia najpierw idą do tweeterów na desce, potem zakręcają do wooferów w drzwiach), to w oryginalnym gnieździe tweeterów jest mostek. Wygląda tak od góry, dwa lewe i dwa prawe przewody są połączone (znalazłem w zdjęcie rozwalonego gniazda, zerwana część z naklejką):

Dlatego z oryginalnych tweeterów pozyskałem gniazda i w ten sposób mam już załatwione mostkowanie i zasilanie do przednich wooferów.
Do gniazd widocznych na zdjęciu dolutowałem zwrotnicę (minus w środkowym):

W USA można kupić przejściówki (
LINK), ale będzie to kosztować 250-300PLN, gdzie używane tweetery wyrwałem za 100PLN (równie dobrze gniazda możesz pozyskać ze swoich, koszt zero...)
Nie sposób się pomylić. Ze zwrotnicy wychodzą 4 przewody, dwa do lutowania (zasilanie zwrotnicy), dwa z zarobionymi końcówkami do tweeterów. Tweetery do zwrotnicy można podłączyć tylko na jeden sposób, nie zamienisz plusa z minusem. Przewody do lutowania z czarnym paskiem to minusy.