Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #465 dnia: 19 Czerwca 2020, 21:41:04 »
To chyba łatwiej będzie Ci wyjąć cały moduł i podmienić żarówki od tyłu.

Tak zrobię.

Masz te podważaki do plastików (tapicerki)? Raczej nic innego nie da rady. Ale faktycznie trzeba to dość brutalnie potraktować. W którymś momencie zaczep puści i potem już łatwiej (albo i nie)  :-P

Takie mam. Zobaczę czy dadzą radę.

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #466 dnia: 19 Czerwca 2020, 22:56:41 »
No właśnie u mnie nie chce nawet odejść ten panel:

Tam są 4 spinki typu choinka. Trzymają jak cholera. Mi się udało podważyć szpatułką do tapicerki później dźwignia z metalowego yato  do zdejmowania spinek. Wygląda jak mała łapka z rękojeścią.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #467 dnia: 19 Czerwca 2020, 23:05:39 »
Takie mam. Zobaczę czy dadzą radę.

Gówniaki z Chin. Mam takie same...
Patrz tu
Zostaw auto na słońcu, niech się trochę nagrzeje, spinki będę plastyczne.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2020, 23:08:07 wysłana przez Kiełek »

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #468 dnia: 20 Czerwca 2020, 10:40:14 »
Tam są 4 spinki typu choinka. Trzymają jak cholera. Mi się udało podważyć szpatułką do tapicerki później dźwignia z metalowego yato  do zdejmowania spinek. Wygląda jak mała łapka z rękojeścią.

Gówniaki z Chin. Mam takie same...
Patrz tu
Zostaw auto na słońcu, niech się trochę nagrzeje, spinki będę plastyczne.

Dzięki za pomoc. Udało się wymienić :good:

Offline makary73

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #469 dnia: 20 Czerwca 2020, 11:35:35 »
Przyjechały z Chin "prezenty" na dzień (dużego) dziecka. Zapakowane całkiem solidnie, ale na montaż będę musiały trochę poczekać...

Do mnie płynie schowek na okulary
Akurat na wyjazd wakacyjny się przyda.
I jak ci kolego Kiełek sprawuje się w mirrorlink Twoj samsung galaxy s110e?
Można prosić o link do lampek bagażnika :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #470 dnia: 20 Czerwca 2020, 18:39:33 »
Można prosić o link do lampek bagażnika

Nawet trzeba! Proszę bardzo: LINK

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #471 dnia: 20 Czerwca 2020, 18:54:38 »
Hak holowniczy.
Dzisiaj zamontowałem Westfalię. Miałem robić DIY, mam nawet fotki (do pewnego momentu), ale... ostatecznie nie jest to do zrobienia tak do końca łatwo jak pokazuje instrukcja. Trochę trzeba wiedzieć, trzeba mieć trochę narzędzi.
Zajęło mi to dobre 3/4 dnia. Włączając w to zdjęcie go z auta, szukanie rozwiązania i motywacji. Prezcież nie pokona mnie jakiś kawał żelastwa z dziewiętnastoma śrubami. Drugie zakładanie było już szybkie. Gdyby nie spier@#$%^ klucz dynamometryczny i fakt, że robiłem to sam - sporo kroków zrobiłem z kanału po klucze i inne pierdolety, których zapominałem. Targnąć to żelastwo w mało ciekawej pozycji nie jest super wygonie. No i skręcanie samemu śrub kluzcem dynamometrycznym... "Trochę" nakląłem.
Finalnie jest, antena od otwierania bagażnika ma razie działa jak chce, aczkolwiek po obu stronach. Muszę doczytać jak tam się indukuje (myślałem że jest trochę inaczej, szukam schematów anteny). Do podłączenia jeszcze wiązka.
Niby Westfalia, a jednak to naciągnąć, tam naciągnąć, tamtą śrubę przykręcić przed skręceniem tamtych.

Teraz ogarnąłbym w 2h, z pomocą w 1,5h. Plus kable.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2020, 18:57:12 wysłana przez Kiełek »

Offline makary73

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #472 dnia: 22 Czerwca 2020, 10:25:51 »
Można prosić o link do lampek bagażnika

Nawet trzeba! Proszę bardzo: LINK
Dzięki,poszło.Z kuponem 170zł,dobra cena.

Offline makary73

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #473 dnia: 22 Czerwca 2020, 15:49:14 »
Może ktoś jest zainteresowany, z wyglądu jak oryginalne led'y do podświetlenia, będą pasować do rav4, np. do podświetlenia konsoli dla wersji comfort, gdyż auto posiada przewody i złączki, tylko nie są podłączone.
https://pl.aliexpress.com/item/32964203427.html
Druga opcja (zastanawiam się), czy nie wymienić obecne diody (ice blue) na niebieskie (blue), które będą pasować do podświetlenia klamek od chińczyka.
Witam.Mam wersje comfort.Bardzo zaciekawil mnie Twój wątek.Byłbym wdzięczny jakbyś rozwinął temat i napisał coś wiecej o możliwości podświetlenia konsoli

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #474 dnia: 22 Czerwca 2020, 23:07:35 »
Może ktoś jest zainteresowany, z wyglądu jak oryginalne led'y do podświetlenia, będą pasować do rav4, np. do podświetlenia konsoli dla wersji comfort, gdyż auto posiada przewody i złączki, tylko nie są podłączone.
https://pl.aliexpress.com/item/32964203427.html
Druga opcja (zastanawiam się), czy nie wymienić obecne diody (ice blue) na niebieskie (blue), które będą pasować do podświetlenia klamek od chińczyka.
Witam.Mam wersje comfort.Bardzo zaciekawil mnie Twój wątek.Byłbym wdzięczny jakbyś rozwinął temat i napisał coś wiecej o możliwości podświetlenia konsoli

Właśnie wracam do zabawy modyfikatorów;) Jednak nie będę zamawiać te ledy z linku, zmieniłem zdanie,  chcę zrobić jednolicie w oryginalnym "ice blue".
Jak na razie zastanawiam się czy nie zrobić proste jednokolorowe podświetlenie wnęk lub multicolor, tz. wstawić sterownik kolorów który będzie reagować na zmianę trybu jazdy. Np. ice-blue zwykła jazda normal, czerwony to sport, no i zielony to eco. Podobnie jest na liczniku.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #475 dnia: 23 Czerwca 2020, 16:46:12 »
Raz jeszcze o podświetlonych przełącznikach szyb o których już była mowa w różnych opcjach:
1. Chińczyk kompletny z przejściówkami do podmiany, o tym pisał Kełek tu http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,48044.390.html (koszt. ok. 450 zl)

2. Przełączniki z CH-R prawie pasują, tz. od strony kierowcy jest OK, natomiast resztę trzeba odrobinę przerobić. MarioSl zaproponował zmostkować wewnątrz przełączników (potrzebna będzie lutownica), tu pokazano szczegółowo http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,48044.300.html (koszt ok. 200-300 zl)

3. Ja zastosowałem przełączniki od Corolli 2019 (już pisano o takiej możliwości więc nic w tym nowego). Z wyglądu idealnie pasują do oryginalnego stylu rav4, natomiast te same problemy jak i z wersją od CH-R. Jednak w tym przypadku przełączniki pasażerów wewnątrz nie modyfikowałem, jedynie dodałem dwa piny do złączki i skręciłem (mostkowanie na zewnątrz) w punktach jak na zdjęciu nie przecinając oryginalnych przewodów. Piny z przewodami można wymontować z odpowiedniej kostki toyoty. Ze względu na ewentualną wilgoć nie lutowałem, wystarczy skręcić i zaizolować. (u mnie koszt 215 zl)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #476 dnia: 23 Czerwca 2020, 23:21:00 »
 :good:

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #477 dnia: 24 Czerwca 2020, 13:34:32 »
Myślał ktoś o przerobieniu Ravki 4 V 2019 XA50 benzyna na LPG?

EDIT: Wg ASO - ta Ravka posiada wtrysk pośredni i bezpośredni i nie ma jeszcze układu gazowego który by to obsługiwał.
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2020, 13:51:55 wysłana przez MacVar »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #478 dnia: 24 Czerwca 2020, 13:38:28 »
Myślał ktoś o przerobieniu Ravki 4 V 2019 XA50 benzyna na LPG?
Na razie sie nie da.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #479 dnia: 24 Czerwca 2020, 20:45:43 »
Dzięki.

Wiecie może gdzie w Warszawie można legalnie umyć samochód ale wraz z możliwością nakładania wosków i innych upiększaczy? (chodzi mi o coś jak myjnia samoobsługowa ale na godziny)

I jedno dodatkowe pytanie, jakie złącza bezpieczników ma Rav4 V 2019?
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2020, 21:26:57 wysłana przez MacVar »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl