Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459759 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #750 dnia: 19 Stycznia 2023, 09:37:51 »
Chwilę poszukasz to u ruskich znajdziesz dokładne instrukcje, krok po kroku, jak ukraść poszczególne modele samochodów.
Nie sądzę, żeby profesjonalni złodzieje czerpali tutaj swoją wiedzę.
W punkt. Niestety w punkt.
Ale widzę, że niektórzy wolą zamykać oczy na bolesną prawdę i żyć w przeświadczeniu, że Cobra czy BLE coś więcej niż atrapa na liście wymogów do AC.
Ograniczanie się w podawaniu wiedzy ma sens, ponieważ nie ułatwiamy działania najgłupszym/leniwym złodziejom. Natomiast dla fachowca nie jest pomocą, bo on i tak to już wie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

pireus

• Gość
« Odpowiedź #751 dnia: 19 Stycznia 2023, 09:40:34 »
y działania najgłupszym/leniwym złodziejom.
Głupi złodziej, na podstawie tego co tutaj jest pisane i tak, żadnego samochodu nie ukradnie.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #752 dnia: 19 Stycznia 2023, 10:25:56 »
A może tak by zamknąć ten wątek? Konkluzja jak widzę i tak jest taka, że żadne dodatkowe zabezpieczenie samochodu nie ma sensu, złodzieje to profesjonaliści i zawodowcy i tak z nimi nie wygramy.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #753 dnia: 19 Stycznia 2023, 10:29:04 »
Konkluzja raczej jest taka, że seryjne elektroniczne zabezpieczenia są nic nie warte. Albo indywidualne albo mechaniczne dają wyższe poczucie bezpieczeństwa.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #754 dnia: 19 Stycznia 2023, 10:50:58 »
A może tak by zamknąć ten wątek? Konkluzja jak widzę i tak jest taka, że żadne dodatkowe zabezpieczenie samochodu nie ma sensu, złodzieje to profesjonaliści i zawodowcy i tak z nimi nie wygramy.
Sarkazm? IMHO smutna prawda...
Konkluzja raczej jest taka, że seryjne elektroniczne zabezpieczenia są nic nie warte. Albo indywidualne albo mechaniczne dają wyższe poczucie bezpieczeństwa.
Ale które rozwiązania są skuteczne, to już z wątku nie można się dowiedzieć.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

pireus

• Gość
« Odpowiedź #755 dnia: 19 Stycznia 2023, 10:52:37 »
Ale które rozwiązania są skuteczne
Brak samochodu  :grin:

Offline topoll

• Toyot Spamer
Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #756 dnia: 19 Stycznia 2023, 10:58:12 »
Indywidualnych nikt zdradzał nie będzie. Sama zasada jest znana powszechnie - rozłączyć jakiś istotny obwód. Jednak jego siłą jest wiedza który i gdzie. Rozpowszechniona - zdezawuuje je.
Mechaniczne - w zasadzie każde jest skuteczniejsze od fabrycznego. Należy jednak pamiętać o jedynym. Nie ma zabezpieczenia o 100% skuteczności. A ile razy zadziałało bo złodziej zobaczył że jest i poszedł do innego możesz nie wiedzieć - bo nie ma po tym śladu. Czasem może być tak jak u mojego znajomego. Podchodzi do samochodu a ten otwarty. W środku ślady manipulacji przy OBD ale pokonał ich Niedźwiedź z bolcem. Nie byli na niego przygotowani. Odpalili samochód i widać dopiero wtedy zorientowali się, że jest bolec.

« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 11:09:04 wysłana przez topoll »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #757 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:03:47 »
Indywidualnych nikt zdradzał nie będzie
To jaki jest sens tego tematu? Myślisz, że Ciebie namierzą i ukradną samochód. Nikt nie wymaga żebyś podał szczegóły instalacji i miejsce tajnego pstryczka. Od ogółu do szczegółu jest jeszcze długo droga. Bo hasło indywidualne zabezpieczenie jest po prostu bez sensu.
W środku ślady manipulacji przy OBD ale pokonał ich Niedźwiedź z bolcem
To jaki był sens ich manipulacji przy OBD jeżeli była blokada skrzyni biegów? Nie kupuję tej wersji
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 11:06:32 wysłana przez pireus »

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #758 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:10:21 »
A jak już pisałem w ASO odradzono mi CanLocki i tym podobne.

Przecież masz podobny system zamontowany fabrycznie co CanLock i Gannet ?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #759 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:12:48 »
A jak już pisałem w ASO odradzono mi CanLocki i tym podobne.

Przecież masz podobny system zamontowany fabrycznie co CanLock i Gannet ?
Odradzili konkurencyjne rozwiązania bo „paanie, od Merca są super hiper, gwiazda” itp ;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #760 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:24:45 »
A ja jeszcze dopowiem, że znam dwie osoby/rodziny, którym ukradli 2 Toyoty w krótkim okresie czasu z tego samego miejsca.
Jednej przyjaciółce mojej cioci, zwinęli 2x chr w ciągu 3 miesięcy (jak jeszcze auta były od ręki) z pod przedszkola (oczywiście w Warszawie). To było mniej więcej wtedy, kiedy było głośno o "gameboyu", przed drugą kradzieżą wypytywała mnie, czy to prawda, że powinno się trzymać klucze w pudełku, więc powiedziałem, że tak, ale spod pracy, to raczej jej ukradli właśnie tym gameboyem. Kobieta jeździła ze stalowym pudełkiem 5x5x5cm w torebce i wyjmowała tylko jak jechała autem, a i tak jej ukradli. Chociaż to raczej były dwie różne grupy, bo pierwsze auto częściowo znalazło się w którejś z tych grubszych akcji policji. A drugie "zgubiło się" już po tej akcji
Z tego co wiem, to po tych przygodach szukała auta, które ma zwykły kluczyk z pilotem.
A druga rodzina, to standardowy przykład, najpierw im ukradli corollę, wyjechali normalnie z podwórka. Po tym, uzbroili się w kamery, alarmy, nie wiadomo co, a i tak trzymali klucze w szafce przy drzwiach. Ale za to mieli nagranie, jak złodzieje idą z torebeczkami, jeden przy aucie, a drugi prosto pod drzwi, odpalają, otwierają bramę ręczne i odjeżdżają. Całość jakieś 15-30 sekund, bo wiedzieli gdzie będzie sygnał (być może Ci sami, a być może to jest tak przewidywalne). Wszystko w odstepie niewiele ponad roku. Z tego co wiem, to teraz mają t-roca, ale nie wiem czy lepiej zabezpieczają kluczyk, czy może nie mają keyless, w każdym razie  gość jest typowym przedstawicielem "on wie lepiej", więc nie zdziwiłbym się, gdyby nadal trzymał klucze róży drzwiach.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #761 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:29:22 »
 Na „gameboya” nie przedłużają sygnału z kluczyka tylko komunikują się wprost z samochodem. Zatem pudełko ze stali przed tym nie zabezpiecza. Tylko przed „walizką”.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #762 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:33:07 »
Kluczyk zabezpiecza BLE i usypianie - to już chyba ustaliliśmy. Otwarte drzwi to CAN.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #763 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:37:59 »
Indywidualnych nikt zdradzał nie będzie. Sama zasada jest znana powszechnie - rozłączyć jakiś istotny obwód. Jednak jego siłą jest wiedza który i gdzie. Rozpowszechniona - zdezawuuje je.
Nie przekonałeś mnie.
To może chociaż znajdźmy fachowców w swojej okolicy godnych polecenia? Czy mają pozostać niszowi, żeby "nie rozpowszechnić się"?
Tylko z czego będą żyć? :) 

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #764 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:39:07 »
Nikogo nie przekonuję tylko wyrażam swoje zdanie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl