Widzę, że muszę rozwiać kilka mitów...
A jak w takim razie wymienic zarowke podświetlenia zapalniczki??
Wyjąć cały moduł z popielniczką. Pod popielniczką masz spinkę do wyjęcia, a później cały moduł wyciągasz.
I drugie pytanie, czy takie kapturki zielone na żarówki mozna kupić normalnie na jakiejś stacji?
Raczej nie. Obawiam się że tylko ASO :( Kiedyś je kupowałem, coś koło 3,5zł/szt.
I trzecie pytanie, żarówki od przycisków świateł awaryjnych, przeciwmgielnych i podgrzewania tylnej szyby są wsadzone w takie czarne okrągłe cuś [...] czy żarówka i to czarne okrągłe coś stanowi integralną część czy nie? [...]
Tak to jest calosc i takie mozna kupic. Jak masz dobra lutownice i czas to da sie wlutowac nowa zarowke. A najlepiej wstrawic tam diody ;D
Nie, nie i jeszcze raz nie. To jest jak najbardziej rozbieralne i nie ma tam nic do lutowania.
Odkręcasz wąsy żarówki z tego plastiku i ją wyjmujesz.
Nowe żarówki w cenie ok. 1,- zł można kupić w sklepie elektronicznym. Wplatasz z powrotem w ten plastik, zakładasz i cieszysz się oświetleniem przycisku.
W całości - owszem, można to kupić - w ASO. Cena jest w okolicach 25,-zł/szt !
Powiedzcie jakie są te żarówki do podświetlenia pokręteł ogrzewania???
O ile się nie mylę, mają symbol obudowy T5. Moc 1W - raczej niedostępne poza ASO (nie znalazłem, choć długo szukałem). Normalnie w sprzedaży są 1,2W.
Końcówka płaska z dwoma drutami jak w oświetleniu tablicy (W5W) tylko że mniejsza.
Pozdro.